Gemeente Lopik

Nieuws

Waarnemend burgemeester gemeente Lopik

Mevrouw mr. R.G. (Renate) Westerlaken-Loos (48 jaar, CDA) wordt door de commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht per 1 juni 2008 benoemd tot waarnemend burgemeester van Lopik. Mevrouw Westerlaken-Loos is op 26 mei 2008 beëdigd door de commissaris van de Koningin. Zowel de gemeenteraad als het college van B&W is het unaniem eens met de benoeming van mevrouw Westerlaken-Loos.

Mevrouw Westerlaken-Loos was van 1987 tot 2001 lid van de CDA-fractie van de provinciale staten in Utrecht en was van 2002 tot 2006 wethouder van de gemeente Veenendaal. Ze was als wethouder verantwoordelijk voor de portefeuille volksgezondheid, onderwijs, welzijn, sport en recreatie en nutsbedrijven. Sinds 2007 is mevrouw Westerlaken-Loos zelfstandig mediator. Daarnaast is zij vice- voorzitter van het landelijk CDA en voorzitter van het CDA Veenendaal. Mevrouw Westerlaken-Loos is gehuwd en heeft drie kinderen.

Mevrouw Westerlaken-Loos volgt de heer drs M.A.A. Schakel op die wegens gezondheidsredenen met vervroegd pensioen gaat. Omdat de commissaris van de Koningin het onwenselijk vindt het ambt van burgemeester niet in te vullen tot de afronding van de benoemingsprocedure voor een vaste burgemeester, krijgt de gemeente Lopik tot die tijd een waarnemend burgemeester.