Gemeente Boskoop


PERSINFO

Nummer : 776

Datum : 21 mei 2008
Project 'Kies voor hart en sport' afgerond

Project 'Kies voor hart en sport' afgerond

Het project 'Kies voor hart en sport' 2007/2008 is afgerond. Er zijn zeer veel positieve reacties van kinderen, ouders, sportaanbieders en leerkrachten bij de gemeente binnengekomen.

De afgelopen twee jaren is het project betaald door de GGD en ondersteund door de gemeente Boskoop en Sportservice Zuid-holland. De GGD heeft echter besloten het project vanaf komend schooljaar niet meer te financieren. Wethouder Oosterwijk vindt de gedachte achter het project (alle Boskoopse kinderen de kans geven om kennis te maken met verschillende takken van sport en daarmee tegelijkertijd aan hun gezondheid te werken) echter zo belangrijk dat onderzocht wordt of het project volgend jaar toch een vervolg kan krijgen.

De gemeente heeft ter afsluiting van het project 'Kies voor hart en sport' nog een kleine verrassing voor de deelnemende basisscholen. Wethouder Corrie Oosterwijk zal vrijdag 23 mei op een aantal scholen een presentje overhandigen, bestaande uit 3 foamballen (zachte ballen om mee te sporten). Hiermee wil zij nogmaals benadrukken dat het van groot belang is dat de kinderen blijven sporten en aan hun gezondheid blijven denken. De wethouder zal de volgende scholen bezoeken:
- 11:15 uur: De Populier, Populierenhof 10

- 11:45 uur: Eben Haezer, Jac. P. Thijssestraat 30,
- 13:30 uur: Immanuelschool, Mendelweg 1

- 14.00 uur: De Akker, Populierenhof 2
Bij de overige scholen die deel hebben genomen aan het project, worden de foamballen door een medewerker van de gemeente afgeleverd.


----------------------------------------------------------- Einde Persbericht -------------------------------------- Voor vragen kunt u terecht bij de medewerkers van Communicatie, tel. 219553 of 219558.

Opmerking voor de pers: zie voor achtergrondinformatie het eerder aan u verstuurde persbericht 770 (Kies voor hart en sport) onderaan de pagina.

PERSINFO 770 VAN 14 MAART 2008
Onderwerp: Kies voor hart en sport

Op dinsdag 11 maart zijn de eerste sportkennismakingslessen van het landelijke project 'Kies voor hart en Sport' van start gegaan. Tijdens deze lessen kunnen kinderen van groep 6, 7 en 8 van zeven Boskoopse basisscholen na schooltijd bij één van de vele Boskoopse verenigingen een sport uitproberen. De kinderen kunnen geheel vrijblijvend meedoen, dus zonder lid te zijn of lid te worden van een sportvereniging of sportschool. De sportkennismakingslessen duren tot 25 april.

Het project 'Kies voor hart en sport' bestaat naast de kennismaking met sporten uit nog een onderdeel, namelijk gezondheidsvoorlichting, sportoriëntatie en sportintroductie op school. Deze theorielessen hebben de kinderen de afgelopen periode op school gehad. Zo is aandacht besteed aan het thema gezondheid, sport en bewegen. In de gymnastieklessen kregen de leerlingen de kans kennis te maken met verschillende aspecten van sportbeoefening, bijvoorbeeld het verschil tussen teamsport en individuele sport.

Corrie Oosterwijk, wethouder van onder andere sport en gezondheid, is zeer enthousiast over het project. Oosterwijk: "Het motto van het project 'Sport en bewegen is leuk en nog gezond ook' had niet beter gekozen kunnen worden. In één zin geeft het de kern weer. Het is een manier om de aandacht voor de gezondheid én de voordelen van sporten in één project te integreren. Ik ben dan ook blij dat de Boskoopse basisscholen aan het project meedoen. Daardoor krijgen de kinderen de kans om kennis te maken met verschillende takken van sport én werken ze aan hun gezondheid.

Wij vinden het project zo belangrijk dat we samen met de GGD en Sportservice Zuid-Holland deze actie ondersteunen. De eigen bijdrage voor de leerlingen is daardoor maar ¤ 2,00 en het is dus voor iedereen mogelijk om aan de kennismakingslessen deel te nemen. Als gemeente hebben we bij de afsluiting van het project ook nog een kleine verrassing voor de scholen, maar dat houden we nog even geheim".