Gemeente Boskoop


PERSINFO

Nummer : 777

Datum : 23 mei 2008

Impuls herstructurering sierteeltgebied

De Boskoopse gemeenteraad heeft op donderdag 22 mei ingestemd met plannen voor herstructurering en omzetting van agrarische bedrijfswoningen in burgerwoningen. De plannen moeten het proces van herstructurering een impuls geven. De gemeente heeft tevens een speciaal telefoonnummer opengesteld voor burgers met vragen over het omzetten van bedrijfswoningen.

Een van de opgaven voor de Greenport is de herstructurering van het bestaande sierteeltgebied. De schaalvergroting vindt meestal plaats op initiatief van de sierteeltsector zelf. De gemeente heeft daarbij een sturende en faciliterende rol. Om de herstructurering te stimuleren zijn het 'Uitvoeringsplan herstructurering' en de 'Beleidsnota agrarische woningen sierteeltgebied' opgesteld. Beide plannen bieden duidelijkheid over de herstructurering, op welke manier dat kan gebeuren, met wie en onder welke verantwoordelijkheid. De integrale gebiedsvisie van Stichting Greenport Boskoop is de globale planologische onderlegger van beide plannen.

Omzetten bedrijfswoning in burgerwoning
Het gevolg van de schaalvergroting is dat veel woningen in het sierteeltgebied niet meer aan een bedrijf verbonden zijn. Wie zijn bedrijf wil omzetten naar een burgerwoning moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet er onder meer sprake zijn van schaalvergroting, reconstructie of van een andere positieve uitwerking op de sierteelt en mag het perceel niet groter dan 1.000 m² zijn. Voor mensen met vragen over het omzetten van bedrijfswoningen heeft de gemeente een speciaal telefoonnummer open gesteld: 0172-219 557. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar. Op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur krijgen bellers één van de medewerkers aan de telefoon. Op andere tijden kunnen mensen een bericht achterlaten, waarna ze de volgende werkdag worden teruggebeld.


----------------------------------------------------------- Einde Persbericht -------------------------------------- Voor vragen kunt u terecht bij de medewerkers van Communicatie, tel. 219558 of 219553.