RVD/Kon.Huis nr. 134: Koningin brengt werkbezoek aan Twente School of Education

KONINGIN BRENGT WERKBEZOEK AAN TWENTE SCHOOL OF EDUCATION

Hare Majesteit de Koningin heeft vanmorgen een werkbezoek gebracht aan de Twente School of Education in Hengelo. De Twente School of Education is één van de acht door de minister van OCW erkende regionale centra voor onderwijsberoepen. Het werkbezoek stond in het teken van de bijdragen die lerarenopleidingen kunnen leveren aan het voorkomen van kwalitatieve en kwantitatieve tekorten aan leraren. De Koningin werd tijdens het werkbezoek vergezeld door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de heer dr. R.H.A. Plasterk.

Het bezoek vond plaats in de gebouwen van Hogeschool Edith Stein/OCT (Onderwijscentrum Twente). Deze hogeschool is één van de samenwerkingspartners van de Twente School of Education. De Koningin en de minister hebben gesproken met studenten en docenten over de kwaliteit van de lerarenopleiding basisonderwijs. Met name de taal- en rekentoets voor startende PABO-studenten en de startbekwaamheid van net afgestudeerde leerkrachten kwamen aan de orde.

In een tweede gesprek ontmoette de Koningin en de minister docenten uit het voortgezet onderwijs die bij de Twente School of Education deelnemen aan een scholingstraject dat zich richt op de verdere professionalisering van leraren en hun loopbaanontwikkeling. Met hen werd met name gesproken over de loopbaanmogelijkheden in het onderwijs en de bijdrage die scholing daaraan kan leveren.

Twente School of Education is een samenwerkingsverband van de Universiteit Twente, Saxion Hogescholen, Expertis Onderwijsadviseurs en Hogeschool Edith Stein/OCT.

Noot voor redacties (