Politie Zuid-Holland-Zuid

27/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 27-05-2008 o Persberichten district II

TE WATER GERAAKT JONGETJE OVERLEDEN
NIEUW-LEKKERLAND - Het 3-jarig jongetje uit Nieuw-Lekkerland dat op 20 mei in de Fop Smitstraat in een sloot terechtkwam, is in de nacht van 26 op 27 mei in een ziekenhuis in Rotterdam overleden. Buurtbewoners zag het jongetje op 20 mei rond 12.00 uur in het water liggen. Ze haalden hem eruit waarop één van hen reanimatie startte. Een agent hielp hem daarbij, totdat ambulancepersoneel de zorg overnam. Ook een traumahelikopter kwam nog ter plaatse. De hulp heeft uiteindelijk niet mogen baten.

RECLAMEDRUKWERK
GORINCHEM De politie heeft maandagochtend in de Barbierstraat een 56-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een bezorger van reclamedrukwerk met zijn wandelstok heeft geslagen. De bezorger was bezig het reclamedrukwerk in de diverse brievenbussen te stoppen. De verdachte wilde niet dat de bezorger reclamedrukwerk in zijn brievenbus deed. Zijn bus was op dat moment niet voorzien van een sticker. Om zijn doel te bereiken zette de verdachte zijn wandelstok in en sloeg daarmee de bezorger. De politie werd gewaarschuwd door een omstander. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd verhoord. Hij verklaarde het zat te zijn geweest om dubbele folders in de brievenbus te krijgen. Na verhoor werd hij weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DIEFSTAL KOPEREN KABELS
GROOT-AMMERS Afgelopen weekend zijn vanaf een bedrijfsterrein aan de Ambachtsweg zon 20 koperen kabels gestolen. De totale lengte van de kabels is ongeveer 360 meter en de totaalwaarde wordt geschat op ongeveer 10.000 euro. De dader(s) kwam het terrein op door onder of over het hek te klimmen. Door de eigenaar is aangifte gedaan.