Gemeente Dirksland


Verbouwing gemeentehuis Dirksland gestart

Maandag 19 mei jl. is gestart met de verbouw en renovatie van het pand aan de Voorstraat 21-23 te Dirksland. Met de aanpassingen van het pand, grenzend aan het gemeentehuis van Dirksland, wordt een zorgloket gerealiseerd en een verruimde hal van het bestaande gemeentehuis. De hoofdaannemer van het project is aannemersbedrijf Kalle bv. en de architect is de heer K. Ratsma van architectenbureau "Casa Ratsma", beiden uit Dirksland.

Per 1 januari 2007 werd de Wet Maatschappelijke Ondersteuning ingevoerd. Hiermee ontstond de behoefte aan een zorgloket. Een loket dat kan uitbreiden, omdat nu slechts één onderdeel van de WMO is ingevoerd (hulp in de huishouding). De komende jaren zullen echter steeds meer zorgtaken ondergebracht worden bij gemeenten. Binnen het huidige gemeentehuis is geen mogelijkheid om de balie met publieksfuncties uit te breiden, daarom is gezocht naar alternatieven.

Na de mogelijke varianten te hebben overwogen is ervoor gekozen om het zorgloket te realiseren in het pand Voorstraat 21-23. In 2004 is dit pand door de gemeente aangekocht, met het voornemen het gemeentehuis uit te breiden. Destijds is, in verband met bezuinigingen, gekozen voor modernisering van het bestaande gebouw. Als gevolg hiervan is nauwelijks sprake geweest van een functionele uitbreiding van werkruimte.

Planning
De verwachting is dat in oktober 2008 het pand wordt opgeleverd.

Werkzaamheden Voorstraat 21-23 Dirksland