Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Opzoomeren in Lombardijen:

Plantjesuitdeeldag

Elk jaar krijgt het Opzoomerteam Lombardijen budget van de Deelgemeente IJsselmonde om de wijk op te fleuren. In het voorjaar wordt een gedeelte van het budget besteed aan het 1jarig zomergoed en in het najaar aan de bloembollen.

Bewoners uit de wijk kunnen hiervoor in aanmerking komen mits de plantjes en bloembollen geplant worden in openbaar groen zoals geveltuinen, bloembakken, groenstroken, bloembakken enz.. Dus niet op een privé balkon of achtertuin.

Op donderdag 15 mei was het weer zo ver. Het Opzoomerteam Lombardijen, best aande uit leden van de Deelgemeente, Com.wonen, Politie, Roteb, Gemeentewerken, Perspect en vrijwilligers: Nico Burggraaff, Cor de Visser en Gonni Bakker deelden op deze dag tussen vier en zes uur s middags het jaarlijkse zomergoed uit op de parkeerplek van trefpunt Lombardijen aan de Horatiusstraat. Leuk was dat Cor Schaap en Kees van Breukelen, Opzoomeraars van de Gorgiashof en Aristotelesstraat, bereid waren mee te helpen met de plantenuitdeeldag.

Net als vorig jaar was het weer een vrolijk en fleurig gezicht op de parkeerplek. Bewoners die voorbij liepen vonden dat ook. Zij kwamen spontaan af en aan lo pen om te vragen hoe ze aan de mooie plantjes konden komen. Sommigen vonden het net een klein Keukenhof. Enkele bewoners gingen naar huis en kwamen terug met een camera.

Bewoners konden zich vooraf weer opgeven voor de plantjes bij het Opzoomerteam Lombardijen. Hier werd massaal gehoor aan gegeven. Ieder jaar heeft het Opzoomerteam zijn handen vol aan deze activiteit. Na het ophalen is het voor de bewoner hard zwoegen want de plantjes moeten de grond in. De meeste bewoners zetten ze gelijk in de grond maar er zijn Opzooomergroepen die er een hele happening van maken.

Dit jaar was er ook een terrasje waar lekkere hapjes o p stonden. Enkele lieve bewoners, en vooral de dames van de Dantestraat, maakten lekkere culturele hapjes klaar. Let op! Gratis klaargemaakt want de dames waren zo blij met de plantjes. Dit is echt Opzoomeren, beste mensen. Al met al was het een zeer gezellige en geslaagde dag waar met plezier op terug gekeken kan worden. En één ding is zeker, na 15 mei ziet Lombardijen er een stuk fleuriger uit. Het is leuker als het ook zo blijft en daarom verzoekt het Opzoomerteam Lombardijen de mensen de plantjes te laten staan.

Tot volgend jaar! Opzoomerteam Lombardijen