Dienstenbond CNV

Nieuws

27 mei 2008

Nog geen fusie Dirk en Dekamarkt

De directies van de Samenwerkende Dirk van den Broek Bedrijven en Dekamarkt hebben CNV Dienstenbond laten weten dat er (nog) geen sprake is van een fusie tussen beide supermarktbedrijven. CNV Dienstenbond had in april om opheldering gevraagd nadat verschillende media een fusie tussen beide bedrijven aankondigden. Om de belangen van werknemers goed te kunnen behartigen heeft CNV Dienstenbond er bij de directies wel op aangedrongen in de toekomst tijdig melding te doen van ontwikkelingen die gevolgen kunnen hebben voor het personeel.

In een brief van de directie aan CNV Dienstenbond wordt aangegeven dat het spreken over een fusie `uiterst voorbarig' is. De samenwerking tussen Dirk van den Broek en Dekamarkt zal echter wel intensiveren. CNV Dienstenbond heeft in een reactie aangegeven dat zij tijdig geïnformeerd wil worden wanneer er in de toekomst toch sprake zal zijn van een fusie. Ook op het moment dat verdergaande samenwerking gevolgen heeft voor het personeel wil CNV Dienstenbond hier tijdig van op de hoogte gesteld worden. Om de belangen van werknemers zo goed mogelijk te kunnen behartigen is het belangrijk dat CNV Dienstenbond meepraat over mogelijke gevolgen voor het personeel. Als toekomstige organisatiewijzigingen gevolgen hebben voor het personeel dan dienen deze namelijk zo goed mogelijk opgevangen te worden, bijvoorbeeld door een sociaal plan.

Heeft u n.a.v. deze nieuwsbrief vragen en/of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met bestuurder Wessel Breunesse. Hij is bereikbaar per telefoon, 035-6460580, of per email,
w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl