PvdA Europees parlement


Toekomst landbouw en werkgelegenheid Rivierenland

27 mei 2008

De Europarlementariërs van de PvdA brengen vrijdag a.s. onder leiding van oud-gedeputeerde en oud-wethouder van Culemborg Lily Jacobs een werkbezoek aan de provincie Gelderland. De thema's van het werkbezoek, waaraan ook PvdA-fractievoorzitter Ieke van den Burg en het Gelderse Eerste Kamerlid Jean Eigeman deelnemen, zijn de toekomst van de Nederlandse en Europese landbouw en werkgelegenheid. Het werkbezoek vindt plaats in Wageningen en in Tiel, en wordt afgesloten met een Politiek Café in het beroemde Hotel de Wereld.

Lily Jacobs volgde vorig jaar september Max van den Berg op in het Europees Parlement. Zij vertegenwoordigt er onder meer Gelderland en is daarnaast landbouwwoordvoerder. Jacobs: "De toekomst van de Nederlandse landbouw wordt voor een groot deel bepaald in Brussel. Daarom moet Gelderland als landbouwprovincie haar stem in Brussel laten gelden, en Europese regels en richtlijnen gebruiken om voordeel en voorsprong te behalen. Dat kan onder meer door de enorme wetenschappelijke expertise die door de Wageningen Universiteit wordt opgebouwd - expertise die elders in Europa niet aanwezig is, maar in Gelderland wel."

De Gelderse europarlementariër gaat vrijdag a.s.met haar PvdA-collega's kijken hoe de kennis en innovaties die in Wageningen worden ontwikkeld gebruikt kunnen worden bij een duurzaam landbouwbeleid, dat toekomst biedt aan de Gelderse boeren. Een deel van de delegatie bezoekt daarnaast Tiel en omgeving om te kijken hoe Europese gelden worden ingezet voor het behoud van werkgelegenheid in het Rivierenland. Men brengt onder meer een bezoek aan de fruitveiling in Geldermalsen. Europarlementariër Jan Marinus Wiersma brengt een bezoek aan de Universiteit Nijmegen in het kader van het boek 'Sturen bij de moslimburen'. De dag wordt afgesloten met een Politiek Café in het Wageningse Hotel de Wereld dat voor iedereen toegankelijk is.

U bent van harte uitgenodigd om het werkbezoek vrijdag a.s. bij te wonen. Bijgevoegd vind u een programma met de locaties.