Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 27/05

BERGEN OP ZOOM, 27 mei 2008

Politie arresteert Belg voor aanbrengen van graffiti

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen tegen 04.30 uur op het Stationsplein een 26-jarige inwoner uit Meenen (Belgie) aangehouden. Een medewerker van de Nederlandse Spoorwegen zag dat de verdachte met een stift een tekst aanbracht op een muur bij perron . De politie werd gealarmeerd die de man arresteerde. Op het bureau bekende de man graffiti te hebben aangebracht.

ROOSENDAAL - Op het Hollewegje in Roosendaal hebben agenten in privétijd gistermiddag een 16-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden voor het spuiten van graffiti. De agenten zagen tijdens het passeren drie jongens tags aanbrengen op de pilaren van het viaduct langs de spoorlijn. Nadat de auto van de agenten gekeerd was waren er twee jongens weg. De derde, de verdachte, werd al spuitend met een bus verf aangesproken en aangehouden.

Glaasje op, laat je rijden

ROOSENDAAL - De politie controleerde gisteravond rond de klok van 19.30 uur, in de nieuwstraat een 66-jarige automobilist uit Roosendaal. Een indicatieve blaastest op straat gaf aan dat de man teveel gedronken had. Op het bureau bleek dat hij 275 ug/l aan alcohol in zijn bloed had, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Voorzien van een rijverbod van één uur en een bekeuring mocht hij na verhoor vertrekken.

Broer mishandelt zus

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag rond 17.30 uur in een woning in Roosendaal een 35-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 26-jarige zus eerder die dag te hebben mishandeld en bedreigd. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Broer en zus kregen in de woning een woordenwisseling over een langer lopend familieconflict. De woordenwisseling mondde uit in een ruzie waarbij de verdachte de vrouw onder andere met een deegroller sloeg. Op het moment dat ze de politie inschakelde bedreigde hij haar woordelijk.

Bejaarde man schiet met luchtbuks

OSSENDRECHT - De politie heeft gistermiddag, tegen 16.30 uur in een woning in Ossendrecht de 71-jarige bewoner aangehouden voor bedreiging. Een 34-jarige buurtbewoner meldde dat de verdachte vanuit zijn deuropening met een luchtbuks aan het schieten was op vogels. Toen ze hem daarover aansprak richtte de verdachte zijn luchtbuks op haar en dreigde daarmee. Gealarmeerde agenten troffen de man en de luchtbuks aan. De luchtbuks met toebehoren (munitie) is door de agenten in beslag genomen. De man mocht mee naar het bureau. Daar ontkende hij de bedreiging. Met een boete van 330 euro mocht hij na verhoor het bureau verlaten.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gistermiddag rond 16.00 uur bij een supermarkt aan de Glacisstraat een 36-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat de man diverse levensmiddelen uit de schappen nam die vervolgens niet ter betaling aangeboden werden bij de kassa. Medewerkers spraken de man aan en droegen hem over aan de gealarmeerde agenten.

Bij een supermarkt op het Piusplein in Bergen op Zoom liep een 22-jarige man uit Dronten tegen de lamp toen hij diverse levensmiddelen weg wilde nemen. Voorbij de kassa werd hij aangesproken door het personeel. Daar bleek dat hij diverse goederen niet ter betaling aangeboden had. Ook hij mocht mee naar het bureau.

Geef zakkenrollers geen kans

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL - Gistermiddag rond 16.00 uur is in een warenhuis in de Stationstraat in Bergen op Zoom een 51-jarige vrouw het slachtoffer geworden van diefstal van een portemonnee. Gelijktijdig werd in een supermarkt aan de Laan van Brabant in Roosendaal een 52-jarige vrouw uit Roosendaal het slachtoffer van zakkenrollerij. Beide slachtoffers hadden de portemonnee in een afgesloten tas. De vrouwen deden aangifte. Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, komt de zakkenroller de pret bederven. In drukke winkelstraten, winkels, op de markt, in het station, tijdens een concert, in de bioscoop of in een druk bezocht café, haalt hij of zij (waardevolle) spullen uit uw tassen of zakken. Geef zakkenrollers geen kans. Tref voorzorgsmaatregelen en waarschuw omstanders wanneer het u toch overkomt. Probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden en geef dat door aan de politie. Want ook bij zakkenrollerij is het belangrijk dat u daar altijd aangifte van doet.

Auteur: Desiree Brabers