ABVAKABO FNV

Ontslag 28 leidinggevenden Markenlanden afgewezen

Het CWI heeft het collectief ontslag voor 28 leidinggevenden van thuiszorg organisatie Markenlanden in Zevenbergen afgewezen. Vakbond Abvakabo FNV, die vandaag deze beslissing vernam, is blij met deze beslissing. Bestuurder Mick Bleijerveld: " Dat betekent dat deze werknemers werk behouden bij de Markenlanden. We gaan nu verder kijken wat we voor deze mensen kunnen betekenen."

In maart kondigde thuiszorg organisatie Markenlanden het ontslag aan van de 28 leidinggevenden. Een gevolg van de Wet maatschappelijke ondersteuning, maar ook van slecht management, meent de bond. Abvakabo FNV heeft aanvankelijk gepoogd om door middel van overleg te voorkomen dat de 28 werknemers ontslagen zouden worden. Dat is mislukt. Daarna heeft de directie bij het CWI collectief ontslag aangevraagd. Dat is afgewezen, zo heeft de bond vandaag gehoord.

De bond gaat opnieuw met de directie om tafel om te bekijken hoe de 28 mensen, waarvan veel met een zeer langdurig dienstverband, aan het werk kunnen blijven binnen de Markenlanden.