ABVAKABO FNV

Werken in Jeugdzorg biedt mensen perspectief

De Jeugdzorg merkt dat het vinden van de juiste mensen op de juiste post geen gemakkelijke opgave is. De branche is de afgelopen jaren fors gegroeid, en ervaart in toenemende mate krapte op de arbeidsmarkt. In Nederland bieden 127 Jeugdzorgorganisaties werk aan totaal meer dan 26.000 werknemers. Zij helpen en begeleiden jaarlijks tussen de 500.000 en 750.000 jeugdigen.

Werkenindejeugdzorg.nl

Vanaf 20 mei jl kunnen alle Jeugdzorgorganisaties in Nederland gratis hun vacatures en stages op de nieuwe vacaturewebsite plaatsen. De nieuwe website is `the place to be' voor al diegenen die interesse hebben in het werken in de Jeugdzorg. De site geeft overzichtelijke informatie over functies en opleidingen en bovendien veel nieuws en achtergronden uit de branche.

Campagne

De vacaturewebsite maakt deel uit van de nieuwe arbeidsmarktcampagne Werken in de Jeugdzorg biedt mensen perspectief. In deze campagne wordt informatie over diverse aspecten van het werken in de Jeugdzorg gekoppeld aan personeelsadvertenties, wervingsposters en een wervingskrant. De werkgevers kunnen deze materialen inzetten in hun wervingsbeleid of eventueel zelf materialen op maat samenstellen voor specifieke wervingsactiviteiten.

Specifieke tekorten

De Jeugdzorg is een gevarieerd en uitdagend werkterrein voor professionele mensenwerkers met het hart op de juiste plaats. Binnen de Jeugdzorg is er een tekort aan gezinsvoogden aan het ontstaan. Deze begeleiden jeugdigen die onder toezicht zijn gesteld. Verder is er veel vraag naar pedagogisch medewerkers, ambulante hulpverleners, maar ook naar vertrouwensartsen en gedragswetenschappers. De Jeugdzorg wil meer allochtone professionals aannemen zodat de werknemers meer een afspiegeling zijn van de jeugd met wie ze werken.

Meer informatie

Campagne en website zijn ontwikkeld door FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken, in samenwerking met de MOgroep, ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak. Op http://www.fcbwjk.nl vindt u een overzicht van de campagnematerialen.
Meer informatie: FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken, Informatiedesk: 030-2985350, E-mail:

Lees ook de wervingskrant Jeugdzorg