Gemeente Rotterdam

Op donderdagmiddag 22 mei is groep 8 van de Elout van Soeterwoudeschool uit Charlois als eerste gestart met de Groene rugzakroute in het Zuiderpark. Tijdens deze wandeling maken kinderen opdrachten over het groen dat ze tegenkomen. Ze doen dit met de hulpmiddelen in een Groenjaarrugzak: een boekje met vragen, een vergrootglas, een meetlint waarmee je de omtrek van een boom kunt meten en een verrekijker.

Vanwege het succes van de rugzakroute wordt hij inmiddels alweer voor de derde keer georganiseerd. In totaal doen dit schooljaar 800 kinderen mee. Het Centrum voor Natuur- en Milieu-educatie (CNME) biedt de leerzame wandeling aan de twee hoogste groepen van de basisscholen in de deelgemeenten Charlois en Feijenoord aan. De route is uitgezet in de buurt van kinderboerderij De Molenwei, waar ook het Centrum voor Natuur- en Milieu-educatie gevestigd is.

De rugzakroute Zuiderpark is een van de vele Groenjaar-activiteiten voor Rotterdammers. In het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven voor een mooiere groene stad.

Bron: Gemeentewerken, 27-05-2008