Gemeente Rotterdam

In de nacht van 22 op 23 mei kregen tweehonderd geraniumpiramides een plaats op de Erasmusbrug en nog eens vierhonderd op het Leuvehoofd. Ook is de stad opgefleurd met drie metershoge R'en gevuld met felroze petunia's: op de Maasboulevard/Honingerdijk, Groene Kruisweg/Dorpsweg en Stadhoudersweg.

In dit Groenjaar is als prominente beginlocatie voor de geraniumpiramides gekozen voor de Erasmusbrug. Half juni gaan de piramides naar hun definitieve plek voor deze zomer, de invalswegen Maasboulevard, Vaanweg en Aveling. Na het succes van vorig jaar staan ze ook weer op de Hoofdweg en de Tjalklaan en voor het eerst op de IJsselmondse Randweg.

De geraniumpiramides geven tot half oktober kleur aan de entree van de stad. Zo krijgen Rotterdammers en bezoekers in dit Groenjaar een extra groen gevoel als ze de stad binnenkomen.

Plantschalen
Afgelopen week zijn ook de 450 plantschalen die Rotterdam rijk is, gevuld met felroze petunia's. De schalen fleuren deze zomer vooral verkeersknooppunten en metropleinen in Rotterdam op, zoals het Bentinckplein, Schieplein en het plein bij metrostation Dijkzigt.

Geraniumpiramides in beeld
Nieuwsgierig naar wat er komt kijken om de geraniumpiramides te maken? Bekijk het filmpje.

De geraniumpiramides zijn een samenwerkingsproject tussen Gemeentewerken Rotterdam en Roteb Multigroen, in opdracht van het project Kleur en Fleur van de gemeente Rotterdam. Kleur en Fleur is een van de vele Groenjaar-activiteiten voor Rotterdammers. In het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven voor een mooiere groene stad.

Bron: Gemeentewerken, 27-05-2008