Gemeente Moerdijk


20-05-2008: Poolse brandweercollega's op bezoek 27 mei brengen acht brandweercollegas uit de zustersteden Jaworze en Opelanica een bezoek aan de Brandweer van Moerdijk. Op het programma staan, naast kennismaken met de omgeving en Nederlandse gewoonten, de volgende onderwerpen. Praktische uitleg over het gebruik van de brandweerautos die Moerdijk aan de Poolse korpsen heeft geschonken;Bevelvoering op de autos zodat de brandweermensen weten hoe te handelen bij een brand;Kennismaken met de brandweerorganisatie en hun Moerdijkse collegas.

In de dagen dat ze er zijn bezoeken de brandweermensen alle brandweerkazernes van Moerdijk en maken ze een oefening mee op maandagavond. Zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur is de praktijkuitleg op de kazerne in Zevenbergen aan de hand van een demonstratie waarbij ze zelf in de brandweeroveral mogen meedoen.

De Moerdijkse brandweer heeft in het verleden twee blusvoertuigen aan Polen geschonken. Ze zijn ze zelf gaan brengen en nu komt er een tegenbezoek. Het programma is vooral educatief, maar laat voldoende ruimte om kennis te maken met onze veelzijdige gemeente.