Gemeente Voerendaal

27/5/2008 - Voerendaal spoort foutieve huisaansluitingen in Kunderhoes en Lindelauf op.

In de jaren 90 zijn de wijken Kunderhoes en Lindelauf in Voerendaal gerealiseerd. Beide wijken hebben een gescheiden rioolstelsel. Het hemelwaterstelsel van de wijk Kunderhoes watert op drie locaties af in de Hongerbeek, het hemelwaterstelsel van de wijk Lindelauf watert op twee locaties af in de Dammerscheiderbeek.
Aansluitingen
Gebleken is dat tijdens de bouw van deze twee wijken een onbekend aantal foutieve huisaansluitingen zijn gerealiseerd. Dit houdt in dat de vuilwaterafvoer van het pand/perceel is aangesloten op het gemeentelijk hemelwaterstelsel. Door deze foutieve aansluitingen wordt vuil water op de beek geloosd, waardoor vervuiling van het oppervlaktewater optreedt. Tevens zorgen deze foutieve aansluitingen, in bepaalde omstandigheden, voor stankoverlast.

In samenwerking met het Waterschap Roer en Overmaas besluit de gemeente Voerendaal de foutieve aansluitingen op te sporen en vervolgens te herstellen.
Hoe pakken we het aan
De eerste fase van dit project richt zich op het opsporen van de foutieve huisaansluitingen. De komende weken worden alle woningen in de betreffende wijken door medewerkers van de gemeente Voerendaal bezocht. Ter plaatse wordt via het toilet een kleurstof ingebracht en gecontroleerd of deze via het hemelwaterstelsel afvloeit. Blijkt in het hemelwaterstelsel verkleuring op te treden dan wordt deze foutieve huisaansluiting in een later stadium hersteld.
Om deze werkzaamheden uit te voeren hebben wij uw medewerking nodig. De komende week ontvangen de bewoners van de wijken Kunderhoes en Lindelauf een brief waarin zij geïnformeerd worden over de aanpak van het onderzoek.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjors Dieteren of Jos Cox van de afdeling Beheer, tijdens kantooruren bereikbaar onder nummer 045-5753399.

Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking.