Gemeente Den Haag

Haagse fotografieprijs 2008: Den Haag, stad vol geschiedenis

Voor de vijfde keer op rij organiseert de gemeente Den Haag in 2008 de Haagse Fotografieprijs. Het thema van dit jaar is "Den Haag, stad vol geschiedenis." Iedereen kan meedingen naar de prijs. Deelnemers kunnen hun inzendingen insturen tot 1 januari 2008, en de prijs wordt uitgereikt in maart 2009.

Het Vredespaleis, de Ridderzaal, Het Binnenhof en het Voorhout. Musea en hofjes, maar ook de Amerikaanse ambassade, het OPCW en het stadhuis: Den Haag is één groot openluchtmuseum. Achter elke plek schuilt een verhaal. Aan de deelnemers van de Haagse Fotografieprijs 2008 de opgave om dit verhaal van een stad vol geschiedenis in een mooie foto te vatten.

De Haagse Fotografieprijs
Iedereen, amateur of professional, kan meedoen aan deze fotografieprijs. Een jury beoordeelt de fotos'. De beste foto wordt beloond met een geldbedrag van 1.000,-. Voor de 2e en 3e prijs is respectievelijk 300,- en 200,- beschikbaar. De Haagse Fotografieprijs wordt ieder jaar in opdracht van het college van B&W georganiseerd door het Haags Gemeentearchief.

Deelnemen
Uiterste inleverdatum (zie adres hieronder) is 9 januari 2009. Alleen inzendingen die voldoen aan de voorwaarden en die samen met het deelnemersformulier worden ingeleverd worden geaccepteerd. Inzendingen per e-mail zijn uitgesloten van deelname.

Klik hier voor het informatieblad van de Haagse Fotografieprijs (inclusief de voorwaarden). Klik hier voor het deelnemersformulier.

U kunt de informatie ook schriftelijk opvragen bij:

Haags Gemeentearchief
Nicolette Faber-Wittenberg
Kamer B08.27
Spui 70
2511 BT DEN HAAG