Gemeente Zoetermeer

Dertig procent aanvragen gemeenteproducten via postkantoren

Inwoners van Zoetermeer kunnen vanaf deze week in iedere wijk bij hun eigen postkantoor of agentschap terecht voor een aantal gemeentelijke producten. Uit de rapportcijfers blijkt dat de Zoetermeerders dit op prijs stellen. Maar liefst dertig procent van de aanvragen voor een paspoort, idkaart, rijbewijs, uittreksels uit het bevolkingsregister en verklaringen CBR worden bij een postkantoor gedaan. Wethouder Patrick van Domburg is blij met deze resultaten. "Hiermee verbeteren we onze dienstverlening door deze letterlijk dichter bij de bewoners te brengen."

Half januari begon de gemeente Zoetermeer haar samenwerking met het postkantoor in het Stadshart. Daarna volgden de anderen. Van het aantal productaanvragen bij de postkantoren gaat meer dan de helft om de reisdocumenten, ruim een kwart om rijbewijzen en een vijfde deel om uittreksels.

Er zijn zeven postkantoren en postagentschappen in Zoetermeer waar de inwoners terechtkunnen voor een aantal gemeentelijke producten: Zuidwaarts (centrum), Samanthagang (Rokkeveen), Meeuwenveld (Seghwaert), Groen-blauwlaan (Rokkeveen), Middelwaard (Meerzicht), Hannie Schaftrode (Buytenwegh) en Broekwegzijde (De Leyens).

De samenwerking met de postkantoren is een pilot project en duurt nog tot juni 2009. Zoetermeer is de eerste en voorlopig de enige gemeente die haar dienstverlening op deze manier uitbreidt.