Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (27-05)

TILBURG, 27 mei 2008

Politie pakt veroordeelde personen op

TILBURG: Maandagmiddag en maandagavond gingen vier agenten in Tilburg op pad om gezochte personen op te sporen en achterstallige boetes te innen. Dat leidde tot 7 arrestaties.
De actie werd gehouden tussen 14.30 en 23.00 uur, met de navolgende resultaten:

- een 27-jarige vrouw werd opgepakt vanwege 15 dagen hechtenis
- een 22-jarige man werd opgepakt vanwege 223 dagen hechtenis
- een 25-jarige vrouw werd opgepakt vanwege 2 dagen hechtenis
- een 44-jarige vrouw werd opgepakt vanwege 30 dagen hechtenis
- een 36-jarige vrouw werd opgepakt vanwege 41 dagen hechtenis
- een 55-jarige vrouw werd opgepakt vanwege 7 dagen hechtenis
- een 29-jarige vrouw werd opgepakt vanwege 1.490 dagen hechtenis
- van een 41-jarige man werd een openstaande boete van 243,75 geïnd.

Alle aangehouden personen zijn ingesloten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Imitatie machinegeweer gevonden

TILBURG: Op aanwijzing van een 24-jarige Tilburger vond de politie een imitatie machinegeweer. Dat gebeurde maandagavond 26 mei. Het wapen lag verstopt in een parkje achter de Pucccinistraat. Het bleek om zeer echt lijkend machinegeweer te gaan, compleet met een telescoopvizier erop. Het wapen is door de politie in beslag genomen.

Het bezit van een dergelijk nepwapen is strafbaar volgens de Wet Wapens en Munitie. Ze lijken vaak op echte vuurwapens en kunnen daardoor worden gebruikt bij overvallen en bedreigingen maar kunnen soms ook verwondingen veroorzaken. Politie en Openbaar Ministerie treden daarom streng op.

Politie waarschuwt voor oplichting via Internet

TILBURG: Een 18-jarige vrouw uit Tilburg deed bij de politie aangifte van oplichting. Via een populaire veilingsite op Internet bestelde zij enige tijd geleden een mobiele telefoon. De gsm moest 200,- opbrengen en tevoren worden afgerekend. Ze betaalde het bedrag via een bankoverschrijving aan de verkopende partij. Tot op heden heeft ze haar mobiele telefoon nog niet gezien. Naspeuringen naar de verkopende partij wees uit dat er een valse naam was gebruikt. De gedupeerde deed dinsdag 27 mei 2008 aangifte van oplichting.

In principe is een koop-verkoop-situatie een civiele aangelegenheid en zal de koper zélf actie moeten ondernemen als zaken niet in orde zijn. Dat geldt in een winkel evenzo. Pas wanneer er duidelijk sprake is van opzet of als meerdere transacties die niet goed verlopen, kan er mogelijk sprake zijn van een strafbaar feit (bijv. oplichting). Afhankelijk van de situatie stelt de politie dan een onderzoek in.

Tips om zaken doen via Internet zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn:

· Weet met wie u zaken doet. Zoek naar informatie over de verkoper vóórdat u een transactie sluit. Zoek bijvoorbeeld uit of het bedrijf ook een bezoekadres heeft en of het staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

· Kwaadwillenden bieden vaak dure producten aan voor een veel te lage prijs. Gebruik uw gezonde verstand, als de prijs te mooi is om waar te zijn.

· Gelijk oversteken is natuurlijk de eerlijkste manier van zaken doen. Maak daarom afspraken over de persoonlijke overdracht van te leveren goederen en de betaling.

· Maak nooit zomaar grote bedragen over naar een bankrekeningnummer.

· Ook verzendingen Onder Rembours geven u geen garanties. U mag het pakje namelijk pas openmaken als er bij de postbode is afgerekend en dan is het maar afwachten wat er in het pakje zit. De postbode of koerier is slechts een tussenpersoon, die niets te maken heeft met de inhoud van uw bestelling.

Arrestatie na bedreiging en vernieling rond scheidingsprocedure

TILBURG: Een 41-jarige Tilburger is maandagmiddag 26 mei gearresteerd op verdenking van bedreiging en vernieling. De verdachte ligt in scheiding met zijn 44-jarige vrouw. Zijn vrouw had aangifte gedaan van doodsbedreigingen. Verder had de man na een achtervolging de ruit van haar auto kapot geslagen. Dat gebeurde een paar weken geleden. In overleg met de Officier van Justitie is de verdachte gearresteerd en in verzekering gesteld. De man wordt momenteel verhoord.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Agenten arresteren vrouw (33) op vanwege huisvredebreuk

TILBURG: Een relationeel conflict eindigde maandag 26 mei in de arrestatie van een 33-jarige Tilburgse. Een vriendschap tussen de verdachte en 37-jarige Tilburgse was tot een einde gekomen. De verdachte zocht haar oude vriendin op in een winkel aan de Goirkestraat.
Daar uitte zij beledigingen en bedreigingen, aldus de aangeefster. Verder weigerde de verdachte, ondanks herhaalde verzoeken, om de winkel te verlaten. De politie werd erbij gehaald en het slachtoffer deed aangifte. De verdachte werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen haar opgemaakt wegens huisvredebreuk. Ze kreeg bij haar invrijheidstelling meteen een dagvaarding mee.

48 bekeuringen tijdens verkeerscontrole op Heuvelring

TILBURG: Zeven agenten van politieteam Binnenstad hielden dinsdagochtend 27 mei een grote verkeerscontrole op de Heuvelring in Tilburg. De controle vond plaats tussen 10.00 en 13.00 uur. Automobilisten werden gecontroleerd op o.a. de draagplicht van de autogordel, handsfree bellen, autopapieren etc. Er werden 48 bekeuringen uitgeschreven:


- 12 x niet tonen rijbewijs (boete 60,-)

- 12 x niet tonen kentekenbewijs (boete 30,-)

- 1 x verlopen APK (boete 90,-)

- 20 x niet dragen autogordel (boete 90,-)

- 1 x niet werkende remlichten (boete 90,-)

- 1 x niet werkende richtingaanwijzer (boete 60,-)
- 1 x niet handsfree bellen tijdens het autorijden (boete 150,-)

Auteur: Jeroen Steenmeijer