Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27-5)

OOSTERHOUT NB, 27 mei 2008

Politie pakt drie mannen op na bedreiging en vrijheidsberoving

WAALWIJK: De politie heeft in Waalwijk drie mannen aangehouden. Het trio wordt verdacht van bedreiging, mishandeling en wederrechtelijk vrijheidsbeneming. Het gaat om een 28-jarige inwoner van Tilburg en twee inwoners van Waalwijk (20 en 27 jaar).

Een 50-jarige man uit Waalwijk deed vorige week aangifte van ernstige bedreiging en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Een zakelijk conflict zou aanleiding geweest zijn om hem, tegen zijn wil, enige uren vast te houden in een bedrijfspand in Waalwijk. Het slachtoffer werd daarbij bedreigd en mishandeld. Er volgde een onderzoek, dat op dinsdagochtend 27 mei leidde tot de drie aanhoudingen. Het trio is in verzekering gesteld en wordt momenteel uitgebreid verhoord.

Arrestaties inzake huiselijk geweld

DONGEN: De politie heeft een 30-jarige Dongenaar gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld. Er zijn relationele problemen tussen de verdachte en zijn 26-jarige ex-vriendin. Maandagmiddag 26 mei escaleerde de zaak, waarbij uit spullen kapot gooide in de woning. gearresteerd. Dat gebeurde in het bijzijn van hun dochtertje (2½ jaar). Zijn ex-vriendin deed aangifte gedaan van vernieling en intimiderende gedrag. De verdachte werd daarna gearresteerd en in verzekering gesteld.

OOSTERHOUT: Vier minderjarige kinderen waren getuige van een flinke ruzie tussen hun vader en moeder. Dat gebeurde maandagavond 26 juni 2008. De ruzie ging over de bezoekregeling, waarover in het verleden al vaker problemen zijn geweest. Bij de ruzie werden bedreigingen geuit. Verder lag er al een aangifte van stalking tegen de verdachte. De 37-jarige Oosterhoutse zou bij herhaling telefonisch zijn lastig gevallen en hinderlijk zijn gevolgd door haar 47-jarige ex-man. Hij is gearresteerd en in verzekering gesteld. Onderzocht wordt of eerder gemaakte juridische afspraken over contacten met zijn ex-vrouw zijn geschonden.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Wietplantages in Waspik en Oosterhout

WASPIK: De politie heeft in een woning aan de Leeuwerik een hennepkwekerij opgerold. De plantage werd maandag 26 mei aangetroffen en geruimd. Agenten betraden de woning op een moment dat er niemand thuis was. Een slotenmaker zorgde ervoor dat de politie naar binnen kon zonder schade aan te richten. Op de eerste verdieping van de woning waren twee ruimten ingericht om wiet te kweken, met in totaal 164 hennepplanten. Samen met een medewerker van Essent stelde de politie vast dat er illegaal stroom werd afgetapt. In de loop van de actie werd ook een verdachte gearresteerd. Het gaat om de 23-jarige bewoonster van het pand. Zij is inmiddels verhoord en weer in vrijheid gesteld.
In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn vooraf vanwege de bewijsvoering bemonsterd.

OOSTERHOUT: Een medewerker van Essent wilde dinsdag 27 mei de elektriciteit van een woning aan de Willem Dreeslaan afsluiten. Hij stuitte in de meterkast op een illegale aansluiting en waarschuwde de politie. Bij nader onderzoek van de woning vonden de agenten twee hennepkwekerijen. In de garage stonden 163 hennepplanten en op de zolder 187 hennepplanten. De 48-jarige bewoner werd gearresteerd en verhoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer