Gemeente Hilversum

Bijeenkomsten van De Raad 21 mei 2008

publicatiedatum: dinsdag 27 mei 2008

Woensdag 21 mei kwam De Raad weer bijeen. In Het Forum werd een presentatie gehouden over de nieuwe wet Ruimtelijke Ordening. Door de nieuwe wetgeving veranderen de procedures voor bouw- en bestemmingsplannen aanzienlijk. Artikel 19 procedures zijn per 1 juli 2008 niet meer mogelijk, er moet gelijk een heel nieuw bestemmingplan worden gemaakt.

In De Discussie ging het Definitief Ontwerp plantsoen en fietspad Noorderweg met een positief advies naar het college. Wethouder Verkeer Erik Boog zegde toe na te zullen gaan of bij wijze van proefproject duurzame led-verlichting kan worden toegepast in de straatverlichting.

PvdA en D66 toonden zich tijdens Vragen aan college bezorgd over de onvrede over de inrichting van de speelplaats bij de Olivier van Noortstraat. Wethouder Jan Rensen meldde dat hij voor de zomer een besluit wil nemen of en zo ja waar een trapveldje met een voetbalkooi kan worden aangelegd. Wethouder Boog vulde aan dat gewerkt wordt aan een ruimere openstelling van het wijkcentrum.

De Oude Haven zal op de dag voor de braderie extra worden schoongemaakt, liet wethouder Rensen aan D66 weten. De werkgroep Hondenbeleid zal met aanbevelingen komen.

De wethouder was positief over de suggestie van DLPH om de nieuwe muziektent op de Kerk met planten te laten begroeien. Hij zal met de architect overleggen en de raad voor de zomer op de hoogte brengen. Bij een positieve reactie van de architect wordt de raad een voorstel gedaan.

Wethouder Boog antwoordde op vragen van LH dat het college ook teleurgesteld is over het voornemen van het rijk om de subsidieaanvraag voor de Clemenskerk af te wijzen. Tegen het besluit kan Dudok Wonen bezwaar maken. Er is nu (nog) geen mogelijkheid om de eigenaar, het bisdom, aan te schrijven in verband met achterstallig onderhoud.

Wethouder Ben Hammer beantwoordde een vraag van de VVD. Uiterlijk deze week krijgt de raad een raadsinformatiebrief over de rolstoelvriendelijkheid van Hilversum.

De meerderheid van de fracties stemden in met het uitstel van de behandeling van Randvoorwaarden Stationstoren. Het college komt in september of oktober terug met een voorstel, waarin een verdiepingsslag wordt gemaakt. Daarin komen onder meer ook een stedenbouwkundige onderbouwing en alternatieven, waaronder niet bouwen. Op dat moment wordt ook de samenwerkingsovereenkomst aan de raad voorgelegd.

De Wegsleepverordening wordt met een positief advies aangemeld voor De Raad van 4 juni. De VVD maakte een voorbehoud. De fractie vindt dat de auto's in kwestie weggesleept moeten worden naar een plek in Hilversum in plaats van naar een terrein in Groenekan. Dat zal zeker voor mensen, wier auto net is weggesleept, een probleem zijn.

Ingekomen brieven met betrekking tot herziening Noordwestelijk Villagebied. Op verzoek van de VVD waren deze brieven geagendeerd. Vanwege het ondanks toezeggingen ontbreken van vele bijgebouwen op de kaarten wilden de insprekers en de VVD onmiddellijke stopzetting van de procedure. Wethouder Ton Roerig gaf daar, gesteund door de meerderheid van de raad, niet aan toe. Het college komt in september met een zorgvuldige reactie op de meer dan 100 binnengekomen zienswijzen.

Het voorstel over Buitenschoolse opvang in Hilversum kreeg een positief advies. De raadsleden waren enthousiast over de aanpak van wethouder Erik Boog. De buitenschoolse opvang wordt de komende jaren weliswaar uitgebreid, maar tekorten aan opvangplaatsen zullen er vooralsnog blijven.

Omdat er geen agendapunten voor Het Besluit waren, ging dat onderdeel van De Raad niet door.