Gemeente Moerdijk


27-05-2008: Gelijke huurtarieven in de hele gemeente

Het college van de gemeente Moerdijk stelt aan de gemeenteraad voor om de tarieven voor 2009 voor zaalhuur van gemeenschapshuizen, multifunctionele accommodaties, gymzalen en sporthallen vast te stellen. Het streven van het gemeentebestuur is om subsidies per verenigingstype gelijk te trekken. Dan moeten de huurprijzen van accommodaties ook gelijk getrokken worden, zo is de redering van het college.

Gelet op de diversiteit van de huidige tarieven doet het College van B&W in opdracht van de gemeenteraad het voorstel om tarieven in alle kernen in de toekomst zoveel mogelijk gelijk te trekken.

Bij gemeenschapshuizen bijvoorbeeld gaat men twee categorieën hanteren: A en B. Onder categorie A vallen o.a. de Ankerkuil (Moerdijk), de Zevensprong (Zevenbergen), de Standaard (Standdaarbuiten) en Gebouw Irene (Willemstad). Het uurtarief voor de grote zaal bedraagt 6. Voor de grote zaal van gemeenschapshuizen B als Ons Stedeke (Langeweg), Pestalozzihuis (Heijningen) en DOuwe school (Noorhoek) rekent u straks 5 per uur af. Kleinere zalen kosten 3 per uur.

De Parel, De Nievaert en De Kristal zijn multifunctionele accommodaties, waarvan de eerste twee eigendom van de gemeente zijn. De Kristal wordt door de gemeente gehuurd. De gemeente wil hiervoor de tarieven gestaffeld vaststellen per vierkante meter vloeroppervlak.

Een sporthal kost 30,- per uur. De sporthal kan echter ook voor tweederde deel, de helft of voor eenderde deel worden gehuurd voor resp. 20, 15 en 10. Een kleine sportzaal huur je voor 10 per uur.

Alle tarieven, ook die van gymzalen, scoutinggebouwen en blokhutten, heemkundekringruimte en theatergebouwtjes van de gemeente worden vanaf
2009 in de nieuwe tarievenstructuur ondergebracht.

Een aantal exploitanten zullen door de nieuwe tarievenstructuur hun inkomsten uit verhuur zien teruglopen. De gemeente stelt voor om het verschil door middel van een exploitatievergoeding te compenseren. Er zullen hier en daar ook gebruikers zijn die als gevolg van deze maatregel iets meer moeten betalen.