Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 27 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 27-05-2008 o Getuigen zedenmisdrijf gezocht, rooidag en vaarsurveillance

Vaarsurveillance

Landsmeer, zondag 25 mei 2008.

De politie heeft tijdens een vaarsurveillance in de wateren rond Landsmeer acht bekeuringen gegeven aan schippers die zich niet aan de maximumsnelheid hielden. Tevens werd met de afdelingen Milieu van de politie en gemeente Oostzaan een controle gehouden op illegaal uitrijden of opslaan van mest. Ook werden monsters genomen van ophogingsmateriaal van dammen en dergelijke voor nader onderzoek. Een drietal bijzondere opsporingsambtenaren hebben naar aanleiding van klachten een onderzoek ingesteld naar illegaal vissen met fuiken. Er werden op diverse plaatsen in totaal 14 fuiken aangetroffen. De gevangen vissen werden vrijgelaten. In één fuik werden twee eendenpullen aangetroffen waarvan er nog één leefde. Het diertje is naar het vogelopvangcentrum gebracht.

Politieman bedreigd

Purmerend, maandag 26 mei 2008, 14:39 uur.

Een politieman heeft aangifte gedaan van bedreiging tegen een 25-jarige Amsterdammer. De man was aangehouden omdat hij op de Wolthuissingel tijdens een ruzie zijn vriendin zou hebben mishandeld. De agenten moesten geweld gebruiken om de man onder controle te krijgen. Onderweg naar het bureau werd één van de agenten bedreigd. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. De vriendin deed geen aangifte maar legde wel een verklaring af.

Getuigen zedenmisdrijf gezocht

Zaandam, zondag 25 mei 2008, 03:56 uur.

De afdeling zedenzaken van de politie is op zoek naar getuigen van een zedenmisdrijf dat heeft plaatsgevonden op de kruising Pieter Ghijsenlaan en de Gerrit Kiststraat. In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 mei werd kort voor vier uur een 22-jarige Zaandamse van achteren vastgegrepen door een man en naar de grond gewerkt. Daar heeft een hevige worsteling plaatsgevonden waarbij de vrouw luid heeft gegild. Zij omschrijft de dader als een negroïde man met een lengte tussen de 180 en 185 cm. De stem van de man klonk als een jong iemand van 20 tot 25 jaar oud en hij sprak Nederlands zonder opvallend accent. De dader droeg een donkerblauw vest van sweaterstof met rode letters en een capuchon. Hij had kort haar of vlechtjes, in ieder geval geen kroeshaar. Getuigen die mogelijk de politie kunnen helpen met het oplossen van dit misdrijf worden verzocht contact op te nemen met de zedenpolitie via 0900-8844.

Hardrijder zonder rijbewijs

Zaandam, 26 mei, 18:45-21:30 uur

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum hebben agenten maandagavond een 37-jarige bestuurder bekeurd omdat hij twee keer zo hard reed als toegestaan. De automobilist, die tevens niet in het bezit bleek te zijn van een Nederlands rijbewijs, haalde een snelheid van 107 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor te hard rijden en het rijden zonder rijbewijs.

Een tweede bestuurder werd aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. De man had een alcoholgehalte van 0,7.

Tijdens de verkeerscontrole werden verder nog veertien hardrijders bekeurd omdat zij meer dan 70 km per uur op de teller hadden staan.

Botendieven gepakt

Zaandijk, maandag 26 mei 2008, 19:59 uur.

De politie heeft een 29-jarige Zaandijker en zijn 42-jarige oom aangehouden als verdachten van diefstal van een bootje. Een getuige meldde dat twee mannen een boot meenamen en dat zij niet de eigenaren waren. De twee voeren weg in de richting van de sluis. Met hulp van omstanders werden de verdachten en het bootje getraceerd naar de Prunuslaan. De verdachten werden aangehouden en ingesloten. Het bootje ging terug naar de eigenaar.

Verkeerscontroles

Wormer(veer)/ Zaandam, 26 mei

Op de Zaandammerstraat in Wormer en het het Ankersmidplein en de Rozengracht in de Zaandam heeft de politie maandagmiddag en -avond op het dragen van de autogordel gecontroleerd. In totaal negen mensen ontvingen een boete van 90 euro.

Op de H. Gerhardstraat in Zaandam werden dinsdagochtend twee kentekens genoteerd van auto's die door rood reden. De eigenaren zullen binnen enkele weken een boete van 150 euro ontvangen.

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) in Wormerveer reden maandagmiddag 27 van de 560 voertuigen uit de richting van Zaandam te snel. De hoogste snelheid bedroeg 94 km per uur bij een toegestane snelheid van 70 km per uur. Ten slotte werden maandagochtend op de Kepplerstraat veertig hardrijders betrapt. Van ruim duizend voertuigen, uit beide richtingen, werd de snelheid gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 74 km per uur.

Lastige passagier aangehouden

Purmerend, dinsdag 27 mei 2008, 01:16 uur.

Een busschauffeur van de streekdienst heeft een passagier verzocht de bus te verlaten omdat de man zich niet had gedragen. Vervolgens werd een passagier omgeduwd. Agenten wisten de man te bewegen het voertuig te verlaten. Even later werd de 31-jarige Purmerender gewelddadig en moest met peperspray en geweld onder controle worden gebracht. De man werd ingesloten, in de loop van de dag verhoord en met een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen in vrijheid gesteld.

Rooidag

Purmerend, dinsdag 27 mei 2008.

De politie heeft tijdens een rooidag hennepplantages ontmanteld in diverse rijtjeswoningen in Purmerend. In een woning aan de Veenweidestraat werden 128 planten aangetroffen. Een 40-jarige bewoner werd aangehouden. Op de Karavaanstraat trof de politie 340 planten. De 25-jarige, uit Oost-Europa afkomstige bewoner werd aangehouden. Omdat de stroom werd afgetapt buiten de meter om heeft het energiebedrijf de elektriciteit afgesloten. In de Schoofstraat werd een 46-jarige bewoner aangehouden omdat er 244 cannabisplanten stonden en de benodigde energie illegaal werd betrokken. Ook hier nam het energiebedrijf maatregelen. Op de Landauerstraat werden slechts vijf planten met lamp en filter gevonden. Wegens de geringe hoeveelheid planten werd in dit geval in overleg met justitie geen proces-verbaal opgemaakt maar de planten werden wel ter vernietiging meegenomen.

Eén op de vijftig bestuurders te snel

Ilpendam, 26 mei, 14:30-16:10 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg werd maandagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 101 km per uur. Van de 1700 voertuigen, uit beide richtingen, reden een dertigtal harder dan de toegestane 80 km per uur.

Eigenaar buitenboordmotor

Krommenie.

Het politiewijkteam in Krommenie is op zoek naar de eigenaar van een 3,5 pk Yamaha buitenboordmotor. De motor werd aangetroffen in het bezit van een 39-jarige Krommenieër die na aanhouding een flink aantal diefstallen bekende. Vermoedelijk is de buitenboordmotor in Krommenie gestolen en heeft de eigenaar (nog) geen aangifte gedaan. De rechtmatige eigenaar van de motor wordt verzocht contact op te nemen met het wijkteam via 0900-8844.

Hardrijders

Purmerland, 26/27 mei

In Purmerland werd maandag en dinsdag op snelheid gecontroleerd. De meeste hardrijders waren maandag te vinden. Tussen 14:30 en 19:00 uur hielden in totaal 58 automobilisten zich niet aan de snelheid. De hoogste snelheid bedroeg 94 km per uur. Van 655 voertuigen werd de snelheid gemeten.

Dinsdag, tussen 10:00 en 12:05 uur, werden twintig kentekens genoteerd terwijl zo'n vierhonderd bestuurders, uit beide richtingen, de radarauto passeerden.