Politie Kennemerland

Nieuwsberichten

Regio, 27-05-2008

Aanrijding met letsel: getuigen gezocht
HOOFDDORP, 26 mei - De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding met letsel op de Hoeksteen. De aanrijding vond maandagochtend rond 08.00 uur plaats tussen een 43-jarige automobiliste uit Heemskerk en een 18-jarige bromfietser uit Hoofddorp. De bromfietser is bij deze aanrijding gewond geraakt en met zwaar beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Hoofddorp, tel. 0900-8844.

Aanrijding met letsel
VIJFHUIZEN, 26 mei - Rond 15.00 uur heeft de politie geassisteerd bij een ongeval op de Provincialeweg (N205) waarbij een 69-jarige automobilist uit Amsterdam gewond is geraakt. De man reed vanaf het Rotterpolderplein in de richting van Haarlem en werd vanachter aangereden door een 42-jarige automobilist uit Haarlem. De automobilist kwam door de aanrijding op de andere weghelft terecht. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van aanrijding. Door dit ongeval is de afslag Haarlem-Zuid enkele uren afgesloten geweest.

Winkeldiefstal
IJMUIDEN, 26 mei - De politie heeft rond 13.40 uur twee vrouwen van 45 en 51 jaar oud en afkomstig uit Velsen aangehouden in een winkel aan de Lange Nieuwstraat. Een winkelbediende ontdekte dat de vrouwen diverse kledingstukken aan het stelen waren en waarschuwde de politie. De kledingstukken zijn door de politie in beslag genomen. Tegen de vrouwen is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na vernielen ramen
HAARLEM, 26 mei - Politieagenten hebben rond 10.00 uur een 32-jarige Haarlemmer aangehouden op de Gedempte Oude Gracht. Alerte getuigen zagen dat de man een raam had ingegooid bij een groot warenhuis en zijn de verdachte gevolgd. Zij hebben hem overgedragen aan de politie. Tijdens zijn verhoor bekende hij tevens het vernielen van een ander raam op de Gedempte Oude Gracht. De verdachte is ingesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding
IJMUIDEN, 26 mei - Een 53-jarige IJmuidenaar heeft op de Lange Nieuwstraat rond 14.45 uur een aanrijding veroorzaakt in dronken toestand. De man reed met zijn personenauto tegen een betonnen driehoek aan ter hoogte van het postkantoor. Een toezichthouder van de gemeente die ter plaatse was, hield de IJmuidenaar aan op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek dat de man zwaar onder invloed verkeerde: hij had een alcoholpromillage van 2,0 ; viermaal de max. toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs werd direct door de politie ingevorderd. Rijden onder invloed is een misdrijf: bij een alcoholpromillage vanaf 1,3 vordert de politie het rijbewijs in. Voor beginnend bestuurders geldt dat zij hun rijbewijs direct kwijtraken als zij een alcoholpromillage hebben vanaf 0,8 %o. Zij moeten een verplichte EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) volgen (op eigen kosten). Voor meer informatie, zie: www.verkeershandhaving.nl

Drankrijder aangehouden
ZANDVOORT, 26 mei - De politie heeft rond 20:15 uur een 59-jarige man uit Aerdenhout aangehouden op de Herman Heijermansweg omdat hij onder invloed van alchol had gereden. Tussen 20.00 en 22.00 uur controleerde de politie diverse bestuurders op het rijden onder invloed. De bestuurder uit Aerdenhout werd meegenomen naar het politiebureau, waar bleek dat hij een alcoholpromillage had van 0,6. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 1 uur.

Ongewenst vreemdeling staande gehouden
HAARLEM, 26 mei - De vreemdelingenpolitie heeft rond 19:20 uur een 43-jarige man aangehouden in Haarlem omdat hij ongewenst vreemdeling is. De man bleek in het bezit van een verlopen verblijfsvergunning. De man is tijdelijk in bewaring gesteld en zal worden overgebracht naar de Dienst Terugkeer en Vertrek, voor uitzetting uit Nederland.

Onopvallende motorsurveillance
ZANDVOORT-HAARLEM-OVERVEEN, 26 mei - Tijdens een onopvallende motorsurveillance in de middaguren heeft de politie een bestuurder van een personenauto aan de kant gezet voor het mobiel bellen tijdens het rijden. De overige 285 gecontroleerde weggebruikers hadden een veilig weggedrag.

Alcoholcontrole: geen drankrijders
BEVERWIJK, 26 mei - Tijdens een alcoholcontrole tussen 00.30 en 01.00 uur in Beverwijk bleek geen van de 23 gecontroleerde bestuurders onder invloed te rijden.

Snelheidscontroles
HAARLEM, 26 mei - Tijdens een radarcontrole op de Amerikaweg tussen 12.30 en 16.00 uur reed 10% van de gecontroleerde weggebruikers te snel. In totaal werd de snelheid van 1.204 voertuigen gemeten en reden 122 bestuurders te snel. Alle overtreders kunnen hun bekeuring binnen drie weken op de deurmat verwachten.
HEEMSKERK, 26 mei - Tijdens een radarcontrole op de Rijksstraatweg tussen 13.45 en 15.15 uur werden 74 van de 1.045 voertuigen op de foto gezet in het 50-kilometergedeelte, omdat zij te snel hadden gereden. De Rijksstraatweg is één van de ongevalslocaties waar regelmatig op snelheid wordt gecontroleerd door de politie, omdat er ongevallen met letsel ontstaan door hardrijders.

Man aangehouden na huiselijk geweld
HOOFDDORP, 26 mei - Politiemensen hebben maandagavond een 26-jarige Rotterdammer aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn partner geslagen. De vrouw klaagde hierna over hoofdpijn. Hij is ingesloten en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.