Vopium ontvangt 4,2 miljoen euro aan investeringsgeld van Enex Group

27/05/2008 16:41

PR Newswire

KOPENHAGEN, May 27 /PRNewswire/ -- Vopium A/S heeft met investeringsmaatschappij Enex Group SA uit Luxemburg een financieringsovereenkomst ter waarde van 4,2 miljoen euro aan durfkapitaal (circa 32 miljoen DKK) bereikt. Hiermee heeft Vopium het kapitaal dat het nodig heeft voor de uitbreiding in Europa veiliggesteld. Binnenkort zal Vopium telefoniediensten kunnen leveren aan Europeanen die geld willen besparen op hun internationale telefoongesprekken.

Vopium is een krachtig softwareprogramma voor de mobiele telefoon waarmee 50 tot 90 procent op internationale mobiele telefoongesprekken kan worden bespaard, vergeleken met de prijzen van de grote mobiele dienstenaanbieders. Het downloaden en installeren van Vopium op de mobiele telefoon - via internet vanaf Vopium.com of via SMS - neemt weinig tijd in beslag. Het programma zorgt ervoor dat telefoongesprekken en sms-berichten via de gateways van Vopium en internationale telecombedrijven naar ontvangers in het buitenland verlopen. Vopium werkt op meer dan 500 verschillende mobiele telefoons met ondersteuning voor Symbian, Windows Mobile, Java en Blackberry.

Met Vopium betalen bellers het lage internationale tarief van Vopium, bovenop het normale lokale tarief per minuut van hun provider. Als Vopium eenmaal is geïnstalleerd op de mobiele telefoon, kunt u kiezen of u via Vopium wilt bellen of via uw vaste provider. Enex Group is overtuigd van de mogelijkheden voor Vopium vanwege de eenvoud van dit concept en de onmiskenbare kansen voor internationale uitbreiding.

Bestuursvoorzitter van Vopium Christian Eyde Møller zegt: "Vopium heeft een uniek, goed ontworpen, en functioneel product met grote internationale mogelijkheden in handen. Het bedrijf heeft al laten zien dat het alles in huis heeft wat nodig is om een uitmuntend product te ontwikkelen waarmee gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot goedkope internationale telefonie zonder van provider of simkaart te hoeven wisselen. Vopium wil graag de enige internationale provider van zijn klanten zijn. Het enige dat we hiervoor nog hoeven te doen is uitbreiden, zodat nog veel meer mensen hun voordeel kunnen doen met Vopium."

Enex Group SA is een investeringsmaatschappij in particuliere handen uit Luxemburg. Het restkapitaal van het bedrijf is in handen van de oprichters van Vopium, het management van het bedrijf, en een aantal kleine aandeelhouders. Vopium is van plan zijn aandelen aan een Europese aandelenbeurs te laten noteren.

Algemeen directeur en medeoprichter van Vopium Tanveer Sharif zegt: "We zijn verheugd over de investering van Enex. Hiermee kunnen we Vopium in bijna heel Europa introduceren en mensen de mogelijkheid geven om tot wel 90 procent te besparen op internationale telefoongesprekken. Ook kunnen we onze visie verder ontwikkelen met betrekking tot gratis internationale gesprekken voor alle Vopiumgebruikers. We hebben Vopium het afgelopen jaar op de Scandinavische markt getest en we zijn ervan overtuigd dat we een product van wereldklasse in handen hebben."

In 2006 richtte Tanveer Sharif, samen met anderen, Vopium op en de bètaversie van Vopium kwam, na minder dan twee jaar ontwikkeling, uit in mei 2007. Dankzij de hulp van vakkundige technici en softwareontwikkelaars uit Pakistan, waar Vopium over een ontwikkelingsteam van 30 mensen beschikt, werd de ontwikkeling van klantvriendelijke software voor alle mobiele telefoons in sneltreinvaart werkelijkheid.

Christian Eyde Møller zegt: "Zes maanden geleden zijn we op zoek gegaan naar de benodigde financiering voor de groei van Vopium en nu zijn we zo ver. We zijn klaar om de marketing van Vopium te versterken en het bedrijf snel in andere Europese landen te introduceren om zo de vruchten van de schaaleconomie te plukken. De uitbreiding van het bedrijf is niet beperkt tot de Europese markt - in tegendeel, er is net zo veel behoefte aan Vopium in Azië en de V.S."

Meer informatie over Vopium kunt u lezen op http://www.vopium.com/press. Hier vindt u ook gratis persfoto's voor de media (gelieve de bron te vermelden).

Meer informatie

Tanveer Sharif, oprichter en algemeen directeur,
Tel. +45-25-90-10-90,
E-mail: ts@vopium.com ;

Christian Eyde Møller, bestuursvoorzitter,
Tel. +45-40-17-02-20,
E-mail: cem@vopium.com .

Of:

Mark, Lindberg & Partners A/S,
Mads Lindberg, communicatieconsultant,
Tel. +45-30-31-71-41,
E-mail: mal@marklindberg.dk .

Meer informatie: Tanveer Sharif, oprichter en algemeen directeur, tel. +45-25-90-10-90, e-mail: ts@vopium.com. Christian Eyde Møller, bestuursvoorzitter, tel. +45-40-17-02-20, e-mail: cem@vopium.com. Of: Mark, Lindberg & Partners A/S, Mads Lindberg, communicatieconsultant, tel. +45-30-31-71-41, e-mail: mal@marklindberg.dk






-