Politie Midden- en West Brabant

Twee onwelwordingen na mogelijk GHB gebruik

BREDA, 27 mei 2008

Twee onwelwordingen na mogelijk GHB gebruik

BREDA: Vanmiddag zijn in en nabij het stadion aan de Lunetstraat / Stadionstraat een 20-jarige man uit Sprundel en een 17-jarig meisje uit St. Willebrord onwel geraakt nadat zij vermoedelijk GHB hadden ingenomen. De slachtoffers werden beiden met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. Het meisje werd vanwege haar toestand direct naar de Intensive Care gebracht. Daar is zij inmiddels bijgekomen. De politie arresteerde nabij het stadion een 28-jarige man uit St. Willebrord die verdacht wordt van het voorhanden hebben en het verstrekken van drugs waaronder GHB.

De hulpdiensten kregen vanmiddag rond 12.20 uur een melding dat aan de Stadionstraat op de grote parkeerplaats voor het stadion, gezien vanaf de binnenstad, een man bij een auto stond die hyperactief was en wilde gebaren maakte, een soort van breakdancen. Hij was vermoedelijk sterk onder invloed van drugs.. Ter plaatse bleek het te gaan om een 20-jarige Sprundelaar, die bij een auto stond. Hij werd vanwege zijn toestand, met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 20-jarige man heeft vervolgens tegen het advies van een arts het hospitaal op blote voeten verlaten.

De 28-jarige man uit St. Willebrord die in de auto zat, werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Aan de andere zijde van het stadion bij het opleidingcentrum werd vrijwel gelijktijdig ook om een ambulance gevraagd. Daar bleek een 17-jarig meisje bewusteloos te zijn geraakt. Ook zij zou volgens een getuige vermoedelijk drugs hebben gebruikt. De ambulance heeft haar eveneens naar het ziekenhuis gebracht.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de twee slachtoffers en de verdachte bekenden van elkaar zijn. Ze zijn vermoedelijk vanmorgen gezamenlijk vanaf hun woonplaats naar Breda gereden. Het meisje is afgezet bij het stadion omdat ze daar een opleiding volgt. Kennelijk heeft het trio drugs, vermoedelijk GHB, ingenomen. In de tas van het meisje zijn gripzakjes met hennep en speed en twee flesjes aangetroffen waarin mogelijk GHB zit of heeft gezeten. De aangehouden verdachte geeft toe dat hij in de auto GHB heeft gebruikt. Ook bij hem zijn resten van vloeibare stoffen gevonden van vermoedelijk GHB en amfetamine. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk