Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (27/5)

BREDA, 27 mei 2008

Opnieuw arrestaties na mishandeling op winkelcentrum Moerwijk

BREDA: De politie heeft gisteren vier mannen uit Breda in de leeftijd van 18 tot en met 19 jaar aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een mishandeling die op 30 april plaats vond in een supermarkt op het winkelcentrum Moerwijk. Een 29-jarige Bredanaar werd in de winkel door een groep jongeren mishandeld. Eerder arresteerde de politie in deze zaak al een 15-jarige jongen uit Breda. De vier verdachten zijn in verzekering gesteld.

Het slachtoffer was op de avond van Koninginnedag samen met zijn vriendin en hun baby in een supermarkt aan de Moerwijk in Breda. Hij zag dat een knaap die deel uitmaakte van een groep jongeren (circa vijf) met kracht een plastic flesje met drinken terug in de schappen gooide. Hij sprak de jongen aan op zijn gedrag. Hierop kreeg hij van die knul direct een vuistslag in zijn gezicht. Hij gaf zijn tegenstander daarop een kopstoot. Hierop begonnen de andere jongens zich er mee te bemoeien. Aanvankelijk lukte het medewerkers de partijen te scheiden. Even verderop in de winkel kreeg het echter opnieuw een vervolg. Het slachtoffer kreeg diverse klappen in zijn gezicht en trappen tegen zijn lichaam. Medewerkers van de winkel kwamen in actie om het slachtoffer te ontzetten. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam waren de verdachten gevlogen. Direct stelden de agenten een onderzoek in, in de omgeving. In de Mechelenstraat troffen ze de 15-jarige jongen aan. De jongen werd door de aangever herkend. Verder onderzoek resulteerde gisteren in de aanhouding van nog vier verdachten in deze zaak. Het slachtoffer liep een hersenschudding op en moest enkele weken thuis herstellen.

61 bekeuringen bij snelheidscontrole in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandag met vijf agenten een snelheidscontrole gehouden op de Hoevenseweg binnen de bebouwde kom. Er zijn over de gehele dag 61 voertuigen bekeurd voor te hoge snelheid. Hoogst gemeten snelheid was 103 km/h. Verder werd nog een bestuurster bekeurd voor het niet handfree bellen en een die de doorgetrokken streep negeerde.

Pettendief op heterdaad aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag op de Ginnekenstraat een 47-jarige Bredanaar op heterdaad aangehouden ter zake winkeldiefstal. De dief had bij een discountkledingzaak zes baseballpetten gestolen. De hoofddeksels lagen in een mand die bij de ingang stond.

De politie zette gisteren in de binnenstad twee agenten in burger in die zich vooral richtten op winkeldieven. De alerte rechercheurs zagen op de Ginnekenstraat een man lopen die regelmatig winkeldiefstallen pleegt. Zij besloten de man te volgen. Ze zagen dat hij bij een discountwinkel een greep deed in een mand die bij de ingang van die zaak stond en daaruit een stapel petten pakte en in zijn tas stopte. Hij fietste daarop weg in de richting van de Ginnekenstraat. De agenten hebben de dief aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Automobilist bekneld na verkeersongeval

RUCPHEN - Bij een eenzijdig verkeersongeval vanmorgen op de Rucphenseweg raakte een 20-jarige automobilist uit Oud Gastel gewond. De man is met vermoedelijk inwendig letsel overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.

De man reed als bestuurder van een bestelbus over de Rucphenseweg. Ter hoogte van Schijf raakte de automobilist door onbekende oorzaak de controle over de bus kwijt waardoor het voertuig in de berm terecht kwam. In de berm schampte de bus en boom en botste vervolgens frontaal tegen een andere boom. Ten gevolge van de klap raakte het slachtoffer bekneld in zijn voertuig. De brandweer kwam eraan te pas om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Nadat het personeel van de traumahelikopter de man hadden gestabiliseerd werd hij ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. (tekst Desiréé Brabers)

Rijder zonder rijbewijs heeft cocaïne in zijn boxershort

BREDA: De politie heeft maandagmiddag op de Fellenoordstraat een 24-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Het is al de derde keer dat hij daarop betrapt is. De auto is daarom in beslag genomen. Het voertuig is van de vriendin van de verdachte. De verdachte krijgt ook nog een proces-verbaal ter zake drugsbezit. Bij zijn insluiting haalden hij een gripzakje en een boterhamzakje met 8 balletjes en 5 ponypacks cocaïne uit zijn boxershort.

BREDA: Maandagavond heeft de politie op de Antwerpenstraat ook een 23-jarige Bredanaar betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De man bleek ook nog een geldboete van 276 euro te hebben openstaan. Aan het bureau Vlaanderenstraat werd de boete voldaan. Voor het rijden zonder rijbewijs kan de man een proces-verbaal tegemoet zien.

BREDA: Vanmorgen werd in een woning aan de Marterring een 46-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond. Hij moet nog veertien dagen hechtenis uitzitten.

Politie onderzoekt inbraak in snackbar

ZUNDERT: Vanmorgen werd om 06.30 uur een inbraak ontdekt in een snackbar aan de Molenstraat. De inbrekers hebben aan de achterzijde een raam geforceerd. De buit bestaat uit een kassa met wisselgeld en een automaat gevuld met sigaretten.

Auteur: Willem van Hooijdonk