ADP versterkt Holland Financial Centre

27/05/2008 16:53

ADP Nederland BV

Persbericht d.d. 27 mei 2008

Huidige dynamiek vraagt om nieuwe initiatieven

ADP versterkt Holland Financial Centre

Rotterdam - ADP Nederland treedt per 1 juni a.s. toe tot de stichting Holland Financial Centre, een groeiend samenwerkingsverband dat werkt aan de ontwikkeling van een sterke Nederlandse financiële sector. Tot de stichting behoren, naast de ministeries van Financiën en Economie, toonaangevende organisaties als De Nederlandsche Bank, McKinsey, AEGON, Euronext, Delta Lloyd en PGGM. Doel is het vormen van een sterke, open en internationaal concurrerende financiële sector in Nederland

Holland Financial Centre werd opgericht in 2007 en staat onder voorzitterschap van Arthur Doctors van Leeuwen, voormalig voorzitter van de AFM. Als het aan HFC ligt kiest Nederland voor herkenbaarheid om een internationale rol van belang te verwerven en wel met vier speerpunten: Retirement Management, Financial Sustainability Services, Financial Logistics en Amsterdam Trading Venue.

Volgens Erik van den Herik, salesmanager ADP Nederland: "Meedenken met de deelnemers van het HFC over uitdagingen zoals gegevenslogistiek en de administratieve verwerking van het excassodomein, zowel lokaal als cross border, is de belangrijkste drijfveer om tot het Holland Financial Centre toe te treden. De toegevoegde waarde voor het HFC is de internationale ervaring die ADP meeneemt op dit vlak."

Hein Brockhoff, Algemeen Directeur van ADP Nederland, zal ADP vertegenwoordigen bij het HFC.

Nieuwe aanpak

De financiële sector kent op dit moment een dynamiek die enkele jaren geleden nog ondenkbaar was. Oorzaken hiervan zijn internationalisering en een grote beweeglijkheid van organisaties op de financiële markten. Financiële centra in de wereld beconcurreren elkaar met als inzet een zo groot mogelijk aandeel in de wereldeconomie. Nederland kent een lange traditie van succes, daarnaast groeit het besef dat het behoud en de groei van een hoogwaardige, concurrerende financiële sector vraagt om nieuwe instrumenten, werkwijzen en oplossingen.

Over ADP

ADP Nederland BV is een dochteronderneming van het beursgenoteerde ADP Inc. en een van de grootste Nederlandse verwerkers van salarisgegevens, uitkeringen en personeelsinformatie. Wereldwijd verwerkt ADP salarissen en uitkeringen voor meer dan 32 miljoen werknemers en uitkeringsgerechtigden. De mondiale omzet bedraagt bijna 8 miljard US-dollar. Het concern beschikt als één van de weinige non-financials over een Triple-A rating. In Nederland ontvangen iedere maand meer dan een miljoen medewerkers en uitkeringsgerechtigden hun specificatie van ADP. ADP beschikt over de SAS70 type II verklaring, onontbeerlijk voor bedrijven die willen voldoen aan de Sarbanes-Oxley-wetgeving.

Meer informatie vindt u op www.adp.nl en op www.hollandfinancialcentre.nl





http://www.hollandfinancialcentre.nl


Noot voor de redactie:

Bericht voor de redactie