Vlaamse Overheid

het station en de Brusselsesteenweg (N9)

Asse: aanleg van de ring en heraanleg van het station en de Brusselsesteenweg (N9)

Vlaamse overheid

dinsdag 27 mei 2008

In augustus 2007 is gestart met de aanleg van het eerste stuk van de ring rond Asse. In maart 2008 werden de Assesteenweg en de rotonde aan de Huinegem in gebruik genomen en werd de nieuwe ring aangelegd tot voor het station. Fase 4 van de werkzaamheden, die nu van start gaat, zal gepaard gaan met omleidingen voor het doorgaand verkeer.

Fase 2 en 3:
De nieuwe ringweg wordt momenteel aangesloten op de Brusselsesteenweg (N9). Die werkzaamheden zouden volgens de huidige planning beëindigd moeten zijn tegen half juni. Ondertussen gebruikt het doorgaand verkeer op de Brusselsesteenweg in beide richtingen twee versmalde rijstroken.

Fase 4:
Vanaf 3 juni vernieuwt Infrabel de perrons van het station. Die werkzaamheden worden 's nachts uitgevoerd om de hinder voor de treingebruikers te beperken. Een aantal perrons zal wel buiten dienst zijn tot 18 juli. Er zal geen impact zijn op het verkeer op de Brusselsesteenweg en de bestaande spooroverweg.

Vanaf 16 juni wordt de spooroverweg verplaatst en aangesloten met de ringweg en de Stationsstraat. De Brusselsesteenweg wordt dan ter hoogte van het station in beide rijrichtingen vijftien werkdagen lang afgesloten.

De nieuwe ringweg zal al in gebruik zijn als op 16 juni de Brusselsesteenweg wordt afgesloten. Voor het doorgaand verkeer vanuit Brussel wordt er dan een omleiding ingesteld via de E40 vanaf de ring (R0) in Zellik. Ook het doorgaand verkeer dat van Aalst en Dendermonde naar Brussel rijdt, wordt via de E40 omgeleid.

Infrabel zal de nieuwe sporen aan de overweg aanleggen tijdens de weekends van 21 en 28 juni.

Volgens de huidige planning zal de nieuwe spooroverweg en de aansluiting met de ringweg vanaf half juli opengesteld worden voor alle verkeer.

Fase 5:
Vanaf augustus 2008 wordt de Brusselsesteenweg tussen het station en Vaal heraangelegd. Dat zal vijfentwintig werkdagen duren. Het doorgaand verkeer op de N9 moet dan in beide richtingen op versmalde rijstroken rijden.

Als de weersomstandigheden het toelaten, zouden de werkzaamheden tegen half september voltooid moeten zijn.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Frans Venstermans, Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be