ExxonMobil treedt toe tot convenant beveiliging vitale infrastructuur

27/05/2008 17:30

Esso Nederland BV

Ministers Cramer en Van der Hoeven tekenen overeenkomst met industrie

ExxonMobil treedt toe tot convenant voor beveiliging van vitale infrastructuur

27 mei 2008 - In aanwezigheid van minister Cramer, minister Van der Hoeven en staatssecretaris Bijleveld-Schouten heeft de president-directeur van ExxonMobil in de Benelux, J.M. Van Roost, vandaag als een van de eerste ondernemingen het Convenant Olie en (Petro-) Chemische Industrie Vitaal Security ondertekend. Bedrijven die toetreden tot dit convenant verplichten zich tot invoering van een security-managementsysteem.

Het doel van de toetreding van ExxonMobil en andere individuele bedrijven tot het convenant is om het gezamenlijke veiligheidsniveau (ofwel 'security') in de olie- en chemiesector op een hoger niveau te brengen. Daarmee moet de kans op en het effect van een eventuele moedwillige verstoring in deze belangrijke, zelfs vitale, sector zover mogelijk worden teruggebracht.

'Net als voor veiligheid, gezondheid en milieu hanteert ExxonMobil voor security zeer hoge maatstaven om de integriteit van de bedrijfsvoering te waarborgen', verklaarde de president-directeur van ExxonMobil in de Benelux, J.M. Van Roost. 'Immers: Security is everybody's business. Het is mij dan ook een genoegen om vandaag de toetredingsverklaringen voor de ExxonMobil-raffinaderij en de ExxonMobil-aromatenfabriek in Rotterdam te mogen overhandigen.'

ExxonMobil hecht in zijn beleid aan goede samenwerking met overheden bij de totstandkoming van praktische regelgeving. ExxonMobil heeft daarom actief deelgenomen aan de werkgroep die het convenant heeft opgesteld. In dit kader bezochten ambtenaren van het Ministerie van VROM en de AIVD begin 2006 verschillende ExxonMobil-locaties om inzicht te krijgen in de manier waarop de petrochemische industrie met moedwillige verstoringen omgaat.