Gemeente Deurne

27-05-2008
Praxis niet naar Katoenstraat
Boerenbond Deurne heeft aan de gemeente kenbaar gemaakt af te zien van vestiging van de nieuwe Praxis op de locatie Katoenstraat. In Masterplan Spoorzone en het bestemmingsplan voor de Spoorzone was de nieuwe Praxis voorzien aan de Katoenstraat. Boerenbond Deurne gaat haar nieuwe Praxisvestiging realiseren op de huidige locatie aan de Stationsstraat.

In het Masterplan Spoorzone en het bestemmingsplan Spoorzone staat aan de Katoenstraat de bestemming perifere detailhandel ingetekend. Voor de invulling van deze locatie hebben de gemeente en Boerenbond Deurne onderhandelingen gevoerd. Doel was de verplaatsing van de Praxis en Boerenbondwinkel vanuit de Stationsstraat. Nadat de gemeenteraad in zijn vergadering van 7 november 2007 besloten had om de herstructurering van de Boerenbondlocatie uit te stellen, zijn de onderhandelingen met Boerenbond Deurne wel doorgegaan, echter zonder positief resultaat. Dit deel van de herstructurering Spoorzone zal, zonder verplaatsing van de Praxis en Boerenbondwinkel, in de komende periode niet van de grond kunnen komen.

De gemeente en haar projectpartners, AM en BOM, betreuren het besluit van de Boerenbond. De inzet is steeds geweest om het gehele project integraal, maar wel in deelfasen, te realiseren. Het nieuwe bestemmingsplan geeft dan ook nog steeds de gewenste bestemming voor dit gebied, woningbouw. Mochten er alsnog passende initiatieven komen, dan wenst de gemeente die bestemming te realiseren. Echter binnen het project spoorzone betekent de huidige ontwikkeling vanuit Boerenbond Deurne dat de deelgebieden Boerenbond en Haspelweg nu zullen blijven zoals ze zijn.

De overige deelgebieden binnen het project Spoorzone, Katoenstraat, Stationspleingebied, Middengebied en de revitaliseringsgebieden Industrieweg west en Fabriekstraat oost, zullen geen invloed ondervinden van de ontwikkeling op de Boerenbondlocatie. Voor de Katoenstraat zal de komende tijd bezien worden op welke wijze deze, voor perifere detailhandel beoogde, locatie alsnog ingevuld kan worden.