Strukton


Financial close PPS Nieuwbouw Detentiecentrum Rotterdam

20 | 05 | 2008

Op 20 mei 2008 heeft DC16 b.v. (een samenwerkingsverband tussen Strukton en Ballast Nedam) de financieringsovereenkomsten afgesloten voor het detentiecentrum op Rotterdam Airport. Op 27 maart vond al de contractondertekening met de Staat plaats.

De financiering is opgebouwd uit 90% vreemd vermogen en 10% eigen vermogen. De Bank Nederlandse Gemeenten en Sumitomo Mitsui Banking Corporation nemen beide 50% van EUR65 miljoen aan vreemd vermogen voor hun rekening. Strukton en Ballast Nedam zorgen voor het eigen vermogen en bezitten ieder 50% van de aandelen.

In februari 2008 werd het consortium DC16 aangewezen als voorkeursinschrijver. In dit project werken Strukton en Ballast Nedam samen met EGM Architecten, ISS Facility Services en Smits van Burgst. DC16 heeft alle schakels van ontwerp, bouw, financiering, facilitaire diensten, onderhoud en beheer aangeboden in een geïntegreerd contract (DBFMO) met een looptijd van 25 jaar. Het contract vertegenwoordigt een waarde van EUR100 miljoen. Hiervan is EUR70 miljoen voor de realisatie van de justitiële inrichting.

Bij dit project zijn de volgende Strukton werkmaatschappijen betrokken: Strukton Integrale Projecten, Strukton Bouw & Vastgoed en Strukton Worksphere.