Gemeente Eindhoven


* bestuur & organisatie

* beleid

* visies & plannen

* herontwikkeling Kastelenplein
Kaderstelling herontwikkeling Kastelenplein De eigenaar van Winkelcentrum Kastelenplein (Dela Vastgoed) wil winkelcentrum Kastelenplein uitbreiden en de openbare ruimte in de directe omgeving herontwikkelen. Het hoofddoel van het initiatief is het moderniseren van het winkelcentrum en het behouden van de aantrekkingskracht.
Kastelenplein heeft een belangrijke rol in de stad, vooral als het gaat om de economische functies en welzijnsfuncties.

Naar aanleiding van het initiatief van de eigenaar heeft de gemeente een kaderstelling opgesteld voor de herontwikkeling van Kastelenplein. Hierin staat beschreven aan welke voorwaarden de plannen moeten voldoen. Zo staat in de kaderstelling onder meer:


* dat er aandacht moet worden besteed aan de veiligheid en bereikbaarheid van het Kastelenplein;

* dat er aandacht moet worden besteed aan een heldere structuur van de openbare ruimte;

* dat er ruimte is voor een derde supermarkt in een aanvullend segment (een discounter);

* dat de parkeerproblematiek moet worden opgelost op eigen terrein;
* dat er een woontoren mag worden toegevoegd.

De definitieve kaderstelling voor het herontwikkelen van het Kastelenplein is begin mei door het college vastgesteld. Dat betekent dat nu begonnen kan worden met de planontwikkeling van dit winkelcentrum. Na inzage in de kaderstelling en een informatieavond was er in eerste instantie bezorgdheid vanuit de buurt over met name de woontoren, het verkeer en de parkeergelegenheid op het Kastelenplein. Wethouder Mary Fiers heeft daarom een bezoek gebracht aan het Kastelenplein en sprak daar met betrokken bewoners en ondernemers. De uiteindelijke kaderstelling is hierna aangepast en is een goede basis voor het uitwerken van een concreet plan. De omwonenden, ondernemers en instanties worden nauw betrokken bij de planontwikkeling. Over de planning van de ontwikkelaar is nog geen duidelijkheid.

Definitieve kaderstelling Kastelenplein

Nota van inspraakreacties Kastelenplein

Bijlagen definitieve kaderstelling Kastelenplein

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00