Ingezonden persbericht


Paradeavontuur met TU Delft
Theaterfestival onderweg naar faculteit Bouwkunde

Het rondreizend festival de Parade neemt Delft op in haar tournee en plaatst dinsdag 27 mei twee Paradetenten op het terrein van BK city, zoals het tentenkamp naast de voormalige faculteit wordt genoemd. Deze brandde vorige week af, waardoor studenten nu in een tentenkamp naast de faculteit werken. De staltent van de Parade, met banken van Piet Hein Eek, wordt het ontmoetingscentrum van de studenten en medewerkers waar regelmatig optredens van de Parade te zien zijn.

Mobiel denken
De Parade werkt samen met creatieve partijen zoals het Nederlandse Architectuurinstituut en het Nederlands Film Festival. De aansluiting van de Parade bij TU Delft faculteit Bouwkunde is een logische stap. Beide partijen kunnen elkaar confronteren en uitdagen in het mobiele denken en het avontuur aangaan. De staltent blijft tot het eind van het collegejaar staan, waar aansluitend het grote eindfeest van de faculteit plaatsvindt.

Ir. Van der Pol opent staltent
Dinsdag aanstaande wordt de staltent officieel geopend. Het Vliegende Festival; een tractor met daarachter een mobiele keuken bestiert door André Amaro, gevolgd door de Silent Disco met als afsluiter de Vliegende Vleugel, brengt een kleine Parade naar de faculteit. Ir. Liesbeth van der Pol (DOK architecten) opent de staltent waarna er Paradeoptredens volgen van muziekgezelschap Convoi Exeptional en cabaretier Erik Koller met een gedeelte uit zijn nieuwe programma 'Hippo'. Liesbeth van der Pol is zelf ook afgestudeerd aan TU Delft, en naast oprichtster van DOK architecten hoofd van de afdeling 'Man and Public Space' aan de Design Academy. In augustus dit jaar wordt Van der Pol benoemd als Rijksbouwmeester.

Programma
U bent van harte uitgenodigd op dinsdag 27 mei:
17.00 uur Het Vliegende Festival (ontworpen door Joep van Lieshout) 18.00 uur Terts Brinkhoff (oprichter Parade) en Wytze Patijn (decaan TU Delft) 18.10 uur Officiële opening door Ir. Liesbeth van der Pol (DOK architecten) 18.30 uur Paradevoorstellingen en Rund Funk (DJ's studenten Bouwkunde) 20.00 uur Einde

Tournee Parade 2008:
12 juni - 22 juni Rotterdam, Museumpark (in en rondom het NAi) 27 juni - 6 juli Den Haag, Westbroekpark 11 - 27 juli Utrecht, Moreelsepark

1 - 17 augustus Amsterdam, Martin Luther Kingpark
---