Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
15 mei 2008

Houten/Bilthoven/Amsterdam

Henry steunt AutismeFonds

Prachtige samenwerking tussen het AutismeFonds en Uitgeverij Van Holkema & Warendorf: één euro per in Nederland verkocht exemplaar van Mijn vriend Henry is bestemd voor het AutismeFonds.

Op 27 mei vindt de presentatie plaats van Mijn vriend Henry,het aangrijpende verhaal van moeder Nuala Gardner en haar autistische zoon Dale. Kinderpsychologe Tischa Neve, bekend van het televisieprogramma Schatjes, zal namens het AutismeFonds een cheque in ontvangst nemen. Deze cheque wordt aangeboden door uitgeverij Van Holkema & Warendorf, en bestaat uit een deel van de opbrengst van de verkoop van het boek Mijn vriend Henry. Speciale gasten zijn Max en Joel: Max is autistisch en kreeg als een van de eerste kinderen uit Nederland een autismegeleidehond. Sindsdien zijn Max en Joel onafscheidelijk! De wereld van Max is er een stuk veiliger en prettiger door geworden.

Mijn vriend Henry is het verhaal van Nuala Gardner, die probeert haar autistische zoontje Dale te bevrijden uit zijn wereld van obsessieve handelingen en driftbuien. Wanneer pup Henry in huis komt, ontstaat er tussen Dale en zijn hond een bijzondere band. Dale is nu achttien en schreef zelf het laatste hoofdstuk. Mijn vriend Henry ligt 25 mei in de boekhandel.

----------

KNGF Geleidehonden leverde in 2007 de eerste autismegeleidehonden in Nederland af. Drie gezinnen verleggen inmiddels hun grenzen dankzij de aan hen toebedeelde autismegeleide-hond. Max en Joel horen daarbij. De geleidehondenschool startte eerder dat jaar een proef om geleidehonden op te leiden ten behoeve van kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Het AutismeFonds is opgericht door en gelieerd aan de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) met het doel fondsen te werven voor onderzoek, voorlichting, educatie en lotgenotencontact. Autisme is de verzamelnaam voor een breder spectrum van neurologische stoornissen waar mensen hun hele leven in wisselende mate last van hebben. Wat mensen met autisme vaak met elkaar gemeen hebben, is een zekere mate van moeite met sociale contacten, moeite met het zich verbaal uiten, een stoornis in het verbeeldingsvermogen en een beperkt interessekader. Voor meer info: www.autisme.nl / www.autismefonds.nl.


Bestellen:

Mijn vriend Henry
Mijn vriend Henry
Gardner, N. & Donald Gardner