Ingezonden persbericht


Persbericht
Over Utrecht in Europa, Europa in Utrecht.

Debatcentrum TUMULT start in mei met een nieuwe debatreeks: Wat bindt ons aan de toekomst? Over Utrecht in Europa, Europa in Utrecht. In een zestal debatten wordt Europa en het Europese gevoel bij Utrechtse burgers en consumenten bediscussieerd. Wat is de betekenis van Europa voor Utrecht en Utrecht voor Europa op het vlak van cultuur en economie?

De reeks gaat van start op dinsdag 27 mei met California aan de Noordzee. Hoe kan Utrecht met haar hoog opgeleide bevolking de mondiale concurrentie aangaan? Onder leiding van Babette Niemel spreken o.a. Giep Hagoort, lector Kunst en Economie aan de HKU, Hoogleraar Kunst en Economie UU; en Jaap Docter, directeur Regio Stimulering Kamer van Koophandel Midden Nederland.

Voor de zomervakantie speelt ook deel twee zich af: op dinsdag 24 juni gaat het over Utrecht Hoofdstad van Cultuur. Hoe kunnen we zorgen dat de Utrechtse bevolking zich mede eigenaar gaat voelen van '2018'?

In het najaar volgen vier debatten waarin respectievelijk het milieu en de Europese concurrentiepositie; migrantengemeenschappen en de open economie; studentenuitwisseling en Europees burgerschap; en tot slot de mogelijkheden voor een Europese krant aan de orde komen.

Deze debatreeks is tot stand gekomen met ondersteuning van het EuropaFonds van het Ministerie van Buitenlandse Zaken & Gemeente Utrecht Afdeling internationale zaken.

WAT BINDT ONS AAN DE TOEKOMST?
Een debatreeks over Utrecht in Europa, Europa in Utrecht. di.27 mei Californië aan de Noordzee
di.24 juni Hoofdstad van cultuur?
Tijd: 20.00 uur tot 21.30 uur. Locatie: TUMULT, Domplein 5, Utrecht. Entree vrij.(Info& reserveren: 030-2332430/www.tumultdebat.nl.)

Voor informatie kunt u zich richten tot:
TUMULT, Fetsje Luimstra, 030-2332430/ fetsjeluimstra@tumultdebat.nl Of Friso Wiersum 030-2332430/frisowiersum@tumultdebat.nl


---- --