Gemeente Delfzijl


- PERSBERICHT -

Feestelijke bijeenkomst Bedrijventerrein Farmsumerpoort na ingrijpende 'facelift'

De gemeente Delfzijl en Groningen Seaports zullen op dinsdagmiddag 27 mei, samen met alle betrokken ondernemers, bestuurders en omwonenden de revitalisering van Bedrijvenpark Farmsumerpoort feestelijk afsluiten. Wethouder Joop Boertjens en Groningen Seaport-manager Wilbert Boneschansker zullen hiervoor een gepaste 'spectaculaire' handeling verrichten.

In het afgelopen jaar is voor een bedrag van ruim 6 miljoen euro geïnvesteerd in de vernieuwing van dit bedrijvenpark in Delfzijl. De gemeente Delfzijl en Groningen Seaports hebben gezamenlijk aan dit project gewerkt. Het Bedrijvenpark Farmsumerpoort dateert uit de jaren vijftig en was nodig aan een 'restyle' toe. Deze locatie was aanvankelijk 'verdeeld' in 4 clusters. Nu is er sprake van één locatie (o.a. verbonden door een brug bij het Afwateringskanaal). Het terrein heeft ook duidelijke entree gekregen. Infrastructuur is grootschalig aangepakt. Bijkomend voordeel voor omwonenden is dat er nu minder vrachtverkeer is bij de Proosdij.

Kunstwerken
De afsluiting van de werkzaamheden is inmiddels gesymboliseerd met 3 kunstwerken met zeevaartfiguren: Piet Heijn, Michiel de Ruiter en Maurits van kunstenaar Lambert Kamps). En tevens een kunstwerk van Anne Hilbrink gebaseerd op werken van de Groninger dichter Jan Glas. Dit kunstwerk zijn letters die op een poëtische manier de locatie aanduiden. De gemeente Delfzijl en Groningen Seaports willen op deze manier benadrukken dat er in het afgelopen jaar op een prettige manier met het lokale bedrijfsleven is samengewerkt.

De restyling van het bedrijvenpark heeft al geleid tot de vestiging van nieuwe bedrijven en de uitbreiding van bestaande bedrijven.

Delfzijl, 23 mei 2008


---