Opsporing Verzocht Elke dinsdag, 21.50 uur op Ned. 1.
Herhaling: woensdag, 13.20 uur op Ned. 2.

26-5-2008

Zaken dinsdag 27 mei

* Leiden: Overval Connexxion

* Nieuwekerk: Bankfraude

* Venlo: Diefstal computerchips

* Soest: Mislukte overval

* Blaricum: Diverse branden

* Amsterdam: Moord 33-jarige man

* Resultaten uitzending 20 mei en eventueel opgeloste zaken

Leiden: Overval Connexxion
Op zondag 27 april wordt een medewerkster van een Connexxion-verkooppunt in Leiden na sluitingstijd overvallen door een man die zich als TNT-bezorger heeft verkleed. Voordat ze beseft dat er op zondag helemaal geen post wordt bezorgd overvalt hij haar met een mes.

Venlo: Diefstal computerchips
Op dinsdag 8 januari rond 02.45 uur 's nachts wordt op de Duitse Autobahn vlak nabij Venlo een bestelbus tot stoppen gemaand door een Duitse politie-agent. De agent blijkt echter een overvaller die er met twee handlangers vandoor gaat met de lading van de bestelbus: zo'n anderhalf miljoen euro aan computerchips.

Blaricum: Diverse branden
In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 april woedt op zes plaatsen in Blaricum brand. Bij één van die branden gaat een woning in vlammen op.

Amsterdam: Moord 33-jarige man
Zondag 20 april, rond 19.45 uur, wordt in de flat Gooioord in Amsterdam Zuid-Oost het lichaam van de 33-jarige Johannes Kastiel aangetroffen. Deze voormalige lijfwacht van Ronnie Brunswijk wordt vermoord in de lift.

Soest: Mislukte overval
Opsporing Verzocht heeft al eerder aandacht besteed aan deze laffe en zeer bloedige overval op een man aan het Choristenpad in Soest. De Hoofdofficier van Justitie te Utrecht heeft nu besloten een beloning van 10.000 euro uit te loven voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak.

Nieuwekerk: Bankfraude
We zoeken twee mannen die betrokken zijn bij een bankfraude waarbij ruim 100.000 euro van de rekening van een man uit Nieuwekerk werd weggesluisd.

Meer informatie vind je op opsporingverzocht.avro.nl