Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 27 mei 2008

Lange Frans start burgerinitiatief voor een OV-jaarkaart voor alle Mbo'ers

De actie geenOVnietOK heeft de finale van het programma Lange Frans stelt Kamervragen gewonnen. Uit de overwinning blijkt wederom dat een OV-jaarkaart voor 16- en 17 jarige Mbo'ers binnen de samenleving breed gedragen wordt.

In de vierde van de vijf afleveringen hebben de initiatief nemers van de geenOVnietOK actie de studio van Lange Frans bestormt en vervolgens deelname aan het programma afgedwongen. Na de eerste stemronde kwam de actie in de finale die zij vandaag hebben gewonnen. De overwinning geeft wederom aan dat een OV-jaarkaart voor 16- en 17 jarige Mbo'ers breed gedragen wordt binnen de samenleving.

Op de petitie website www.geenOVnietOK.nl zijn inmiddels al meer dan 12.000 handtekeningen opgehaald en de handtekeningen stromen nog steeds binnen. "Door de vele handtekeningen en het startende burgerinitiatief kan de politiek er niet langer omheen", aldus Fieke Nobel (voorzitter JOB). De komende weken zal er doorgegaan worden met de actie om de meer handtekeningen te verzamelen en meer mensen te informeren over de ongelijkheid van behandeling.

De geenOVnietOK actie is een initiatief van JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) wat gesteund wordt door DWARS, ROOD, JD, CDJA, JS, PINK, SGPJ, ISO, Perspectief, COLO, MBO Raad, AOC Raad en CNV Jongeren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fieke Nobel, 06-15960112 / info@job-site.nl


---- --