Gemeente Zandvoort


SP blijft pleiten voor behoud van de watertoren


De SP-fractie pleit al langer voor het behoud van de watertoren. In een brief aan het college (23 mei) stelt de fractie voor om te gaan praten met momumentenverenging Heemschut of met de Nederlandse Watertoren Stichting over waarom de Zandvoortse watertoren een rijksmonument moet worden.

Lees hier de brief.

---

Zandvoort 23-05-2008

Geacht College,

Naar aanleiding van het bericht in het Haarlems Dagblad van donderdag 22 mei 2008 vraag ik u het volgende. Heemschut die zich inzet voor monumenten is een vereniging met verstand van zaken. Niet voor niets pleit zij voor behoud van diverse Zandvoortse gebouwen. Vooral de watertoren is een belangrijk baken van Zandvoort: een van de meest beeldbepalende gebouwen van Zandvoort en een belangrijk onderdeel van het cultureel en industrieel erfgoed in de regio. Om Zandvoort een eigen gezicht te geven om de badplaats te onderscheiden van de velen die er al zijn, is de watertoren van cruciaal belang. Dat geldt ook voor verscheidene pleinen en gebouwen.

Bent u genegen om te gaan praten met Heemschut en/of de Nederlandse Watertoren Stichting om erachter te komen waarom zij vinden dat zeker de Watertoren een Rijksmonument moet worden?

U weet inmiddels dat de SP Zandvoort pleit voor het behoud van de Watertoren. Ook wij als SP Zandvoort zullen druk gaan uitoefenen in Den Haag om zodoende de Zandvoortse Watertoren voor sloop te behoeden.

Met vriendelijke groet,

Willem Paap
Fractie SP Zandvoort.