Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 27 mei

Fryslân, 27-05-2008 o Politieberichten van maandag 26 mei 07.00 uur t/m dinsdag 27 mei 07.00 uur

Oppenhuizen: diefstal boot en trailer
De politie onderzoekt de diefstal van een boot met trailer op een parkeerterrein aan de Eastwei. Boot en trailer werden weggenomen tussen afgelopen zaterdag 09.00 uur en maandag 12.00 uur. Het ging om een wit/blauwe sloep van het merk Breedendam met een lengte van 7,20 meter en een 5 meter lange trailer van het merk Pega. De 54-jarige eigenaar uit Oppenhuizen deed aangifte.

Leeuwarden: diefstal
De politie onderzoekt een diefstal vanaf een bouwterrein aan de Polluxweg. Afgelopen weekend werd een hek van het terrein opengebroken, waarna twee verdeelkasten en twee pallets met een hoeveelheid isolatiemateriaal werden weggenomen. Een 57-jarige inwoner van Wirdum deed namens het gedupeerde bedrijf aangifte.

Dokkum: diefstal
De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal van een bouwterrein aan de Zuidreschrans. Afgelopen weekend werden vanaf dit vrij toegankelijke terrein twee verdeelkasten en een hoeveelheid kabels weggenomen. Een 40-jarige inwoner van Dokkum deed namens het benadeelde bedrijf aangifte.

Lemmer: getuige gezocht
De politie is op zoek naar een nog onbekende man, die zaterdag rond 18.00 uur op de Nieuwburen een 17-jarige inwoonster van Lemmer te hulp schoot. De vrouw was daar door twee haar onbekende mannen aangesproken. Vervolgens grepen één van de de mannen de vrouw bij de arm en kreeg ze de indruk dat ze haar in een auto wilden trekken. Een passant greep de man ie haar vasthield echter in de kraag. Deze liet vervolgens de vrouw los waardoor ze weg kon lopen. Ze hoorde kort daarop een auto wegrijden. De politie wil graag in contact komen met deze onbekend gebleven passant of mogelijke andere getuigen. Zij worden verzocht via 09000-8844 contact op te nemen.

Leeuwarden: snorfietser gewond
De politie heeft maandagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Bleeklaan. Een 33-jarige automobilist uit Bolsward had daar, komend uit de Paardestraat, verzuimd voorrang te verlenen aan een snorfiets. Bij de daarop volgende aanrijding liep de bestuurder daarvan, een 29-jarige Leeuwarder, lestel aan zijn knie op. Hij werd per ambulance naar het MCL vervoerd.

Raerd: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige automobilist uit Heerenveen. De man bleek bij een controle met de laserpatrol op de N356 132 km/u te rijden, terwijl daar slechts 80 km/u is toegestaan.

Lemmer: aanhouding na steekpartij
De politie heeft maandagavond rond 23.00 uur een 46-jarige inwoner van Lemmer aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 41-jarige plaatsgenoot met een mes ernstig te hebben verwond. Omstreeks genoemd tijdstip kreeg de politie een melding dat er op de Molendray gevochten werd en dat daarbij een man neergestoken was. Toen men daar arriveerde hielden twee getuigen een man in bedwang en werd een andere man bloedend op straat aangetroffen. Volgens de getuigen, twee broers uit Lemmer, had de gewonde man bij hen op de ramen geslagen. Ze troffen buiten de twee vechtende mannen aan, waarvan er één gewond was. Ze wisten de andere man te overmeesteren en hem in bedwang te houden tot de politie arriveerde en de verdachte overnam. De gewonde man werd met ernstig letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Daar bleek dat hij meerdere steekwonden had in onder meer zijn borst en buik. Na een urenlange operatie is hij nu buiten levensgevaar. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De politie doet nog onderzoek naar de achtergrond en motief van dit misdrijf.