Persberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 27-05-2008

Onder invloed

UTRECHT Op de J.P. Coenstraat is dinsdagmorgen 27 mei een 26-jarige automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 04.00 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. De Zeistenaar werd aangehouden en ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 760 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Nuchter

UTRECHT Bij twee alcoholcontroles op de Nobelstraat en de Vleutenseweg zijn maandagavond 26 mei en dinsdagmorgen 27 mei in korte tijd totaal 45 automobilisten gecontroleerd op alcoholgebruik. Geen van hen had te veel gedronken.

Onder invloed

UTRECHT Op de Maliebaan is dinsdagmorgen 27 mei een 25-jarige automobilist uit Tiel aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 04.15 uur gecontroleerd omdat hij met hoge snelheid over de Biltstraat was gereden. Agenten zagen dat hij rode ogen had en roken dat de man gedronken had. De blaastest wees uit dat dat inderdaad het geval was. Hij werd aangehouden en de uitslag van de ademtest bedroeg 540 ug/l. De Tielenaar kreeg een rijverbod van vijf uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT Een 70-jarige man uit Utrecht is maandagavond aangehouden voor het mishandelen van een buschauffeur. De man stapte omstreeks 21.10 uur in een bus op de Neude en liet zijn strippenkaart afstempelen. Volgens de man stempelde de chauffeur te veel strippen af en hierover kregen beide mannen een discussie. De 70-jarige man vloog vervolgens de chauffeur naar de keel. De politie werd ingeschakeld en ter hoogte van het Janskerkhof is de verdachte aangehouden.