Gemeente Assen


Offensief economisch beleidsplan voor meer werkgelegenheid

27 mei 2008

De Economische beleidsagenda die het college aan de raad voorlegt, is een uitnodiging aan ondernemers, instellingen en overheden om samen met de gemeente te werken aan de economie van Assen. Het college wil de komende jaren investeren in de concurrentiekracht van de stad. De transitie naar een kenniseconomie, de vergrijzing, de noodzaak om duurzaam te ondernemen; het zijn majeure ontwikkelingen waar de gemeente op in wil spelen.

Doelstellingen voor de komende jaren zijn onder andere het creëren van meer banen en het terugdringen van de werkloosheid tot het Nederlands gemiddelde.

Om dit te bereiken wil het college langs twee sporen werken. Het blijven creëren van uitstekende omstandigheden voor de markt én gerichte aandacht voor een aantal kansrijke sectoren. Die kansrijke sectoren zijn voor Assen sensortechnologie, zorg, toerisme en energie en duurzaamheid.

Het college wil een aantrekkelijke bedrijfsomgeving creëren. Een greep uit het werkprogramma: voldoende bedrijventerreinen met de juiste kwaliteit, het verbeteren van de dienstverlening aan bedrijven en instellingen en een goed functionerende arbeidsmarkt. Het college wil voor de kansrijke sectoren iets extra's doen. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van specifieke locaties, nieuwe onderzoeks- en onderwijsinfrastructuur of nieuwe toeristische evenementen. Het college wil samen met partners uit die sectoren een programma opstellen.