Ingezonden persbericht


Alcatel-Lucent lanceert Office Communication Solutions 2008 voor het mkb

Hilversum, Rijswijk, 27 mei 2008 Alcatel-Lucent (Euronext Paris and NYSE: ALU) introduceert haar Office Communication Solutions 2008-productlijn voor het mkb. Dit nieuwe portfolio voorziet mkb-ondernemingen van een IP-infrastructuur, communicatiemogelijkheden, mobiliteit, samenwerking en kennisdeling. Daardoor kunnen ze beter presteren in een steeds competitiever zakelijk klimaat. Het Office Communication Solutions 2008-portfolio wordt gecompleteerd door open source met het oog op specifieke businesseisen. De oplossingen zijn specifiek ontwikkeld voor de mkb-markt. Alcatel-Lucent ondersteunt het portfolio met speciale programma s voor zijn mkb-partners.

Net als veel andere bedrijven staan groeiende mkb-bedrijven constant onder druk om maximaal te profiteren van de interne bedrijfsmiddelen. Tegelijkertijd moet de dienstverlening aan bestaande klanten op een hoog niveau blijven. Hoewel men de waarde van CRM en het delen van middelen daarbij onderkent, vormen hoge licentiekosten vaak een barrière. De open source-benadering van Alcatel-Lucent vormt daarom een optimale manier om bedrijfsprocessen te verbeteren.

Office Communication Solutions 2008 biedt een veilige, geïntegreerde en toekomstvaste spraak- en data-infrastructuur. De open source-functionaliteit maakt het mogelijk om bedrijfskritische applicaties te integreren. Deze combinatie zorgt voor kostenreducties en voor continuïteit van het bedrijfsnetwerk. Het portfolio omvat verder kosteneffectieve mobiele oplossingen die voorzien in de integratie van vast en mobiel en in push-applicaties. Dit versterkt de relatie met de klant en verhoogt de productiviteit van medewerkers door een efficiënte toegang tot informatie te faciliteren.

Het Alcatel-Lucent open source-initiatief gaat verder dan het verlagen van investeringskosten, het stimuleren van omzet en het verbeteren van de klantrelaties. Met de Alcatel-Lucent Office Communication Solutions 2008 hebben businesspartners directe toegang tot een compleet portfolio voor IP communicatie en applicaties. Daarbij beschikken ze over één aanspreekpunt, waardoor de investeringen en trainingen tot een minimum beperkt worden. Klanten beschouwen onze businesspartners niet meer als leveranciers van telefooncentrales, maar als betrouwbare partners voor geïntegreerde communicatieoplossingen , zegt Paul Spaargaren, directeur Enterprise Sales Nederland bij Alcatel-Lucent.

Office Communication Solutions 2008 ondersteunt vier kernpunten van dynamische communicatie.


· NETWERK IP is cruciaal voor het verbeteren van de netwerkprestaties en voor de implementatie van hoogwaardige applicaties. Alcatel-Lucent helpt haar klanten bij de transformatie naar IP-communicatie.


- OmniSwitch 6400 Stackable LAN Switch biedt Gigabit- en Layer 2+-switching.


- OmniAccess Wi-Fi-bridging zorgt voor meer mobiliteit.


- Uitwisselbare SIP-trunking biedt een bredere keus uit serviceproviders.


- Alcatel-Lucent 8-Series Extended Edition-telefoontoestellen ondersteunen Gigabit- en SIP-ontwikkelingen.


· MENSEN Dankzij gepersonaliseerde tools en mobiliteit kunnen medewerkers, klanten en leveranciers informatie sneller en efficiënter delen. Dat levert zakelijk voordeel op.


- De Extended Communication Server (4.1) van Alcatel-Lucent omvat nieuwe push-mail voor het synchroniseren van smartphone-mail, contacten, taken en agenda-items via een draadloze verbinding. Ook is een faxmogelijkheid ingebouwd.


- Vast/mobielintegratie die beschikbaar is op twee niveaus: voor elk apparaat of met twee clients voor smartphones (Alcatel-Lucent Cellular Extension voor Windows Mobile en Intellisync Call Connect voor Nokia eSeries).


- Webaudio-conferencing met OmniTouch My Teamwork Office Edition (5.0) is gebundeld met OmniPCX Office for SMBs.


· PROCES Ontwikkeling op basis van open source zorgt voor real-time integratie van spraak in bedrijfsprocessen. Alcatel-Lucent werkt hierbij nauw samen met de toonaangevende open source-specialist Red Hat.


- Innovatieve e-commerce en Customer Relationship Management (CRM) op basis van het open source-pakket van SugarCRM, Inc. biedt direct zakelijk voordeel aan mkb-bedrijven.


- De integratie van een XML-applicatieraamwerk binnen de Extended Communication Server (ECS) biedt real-time communicatie binnen de bedrijfsprocessen van een onderneming.


· KENNIS Door mobiliteit, unified communications en enterprise 2.0-applicaties zijn kennisdeling en dynamische communicatie mogelijk. Open source-pakketten op basis van Drupal* bieden een interactief Web 2.0-samenwerkingsplatform voor integratie binnen het mkb.

Het commitment van Alcatel-Lucent aan open standaarden biedt onze mkb-klanten echte flexibiliteit. Zij bepalen zelf welk besturingssysteem, welke carrier en welke applicaties ze inzetten voor dynamische communicatie. Een dynamisch communicatieraamwerk stelt mkb-bedrijven in staat hun klantrelaties, samenwerking en prestaties te versterken , zegt Tom Burns, Chief Operating Officer Zakelijke Markt van Alcatel-Lucent. Alcatel-Lucent ondersteunt IP-transformatie met de beste communicatie- en samenwerkingsoplossingen in de markt.

De Alcatel-Lucent Office Communication Solutions voor het mkb worden al gebruikt door meer dan 12 miljoen medewerkers bij meer dan 500.000 bedrijven in 130 landen, en ondersteund door meer dan 1.500 gecertificeerde businesspartners. Meer informatie is beschikbaar op www.alcatel-lucent.com/smb. Een online video-overzicht van de visie van Alcatel-Lucent op de dynamic enterprise is beschikbaar op www.the-dynamic-enterprise.com.


* Drupal is een geregistreerd handelsmerk van Dries Buytaert

# # #

Over Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en is een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2007 een gecombineerde pro-formaomzet van 17,8 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.



Ingezonden persbericht