Politie Amsterdam-Amstelland



Vijf aanhoudingen bij auto-inbraken / Burgemeester Roëllstraat (27/05/08)

De politie heeft dinsdagmorgen vijf personen aangehouden na het plegen van auto-inbraken. Rond vier uur kwam er een melding dat er verschillende auto's werden opengebroken. Bij het zien van de politie renden de verdachten weg. Eén van hen probeerde via de motorkap en het dak van een politievoertuig te ontkomen. Toen hij toch werd aangehouden liep een tweede verdachte de agenten in de armen. Dit bleek echter de eigenaar van één van de voertuigen te zijn die met een vleesmes de autokrakers achtervolgde. Hij werd aangehouden voor wapenbezit. Te hulp geschoten agenten wisten nog drie andere personen te arresteren. Eén van hen lag op het dak van een flat aan de Dirk Sonoystraat. De brandweer assisteerde met een ladderwagen waarna de man werd ingerekend. De vier auto-inbrekers en het verhitte slachtoffer in de leeftijd van 16 tot 20 jaar komen allen uit Amsterdam en zijn ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Ongeval na drankgebruik / Oude Haagseweg (27/05/08)

Een 33-jarige Amsterdammer is maandagmiddag op de Oude Haagseweg de macht over het stuur van zijn auto verloren. De man reed tegen een trottoirband, slipte en kwam tegen het talud van een viaduct tot stilstand.

Toen de politie arriveerde was de bestuurder zelf uit zijn voertuig gestapt en verklaarde direct dat hij te veel had gedronken. Na behandeling in een ziekenhuis onderging hij een ademanalyse op het politiebureau. Daar bleek een alcoholpromillage van 2,1. Het rijbewijs van de 33-jarige is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Aantreffen hennepkwekerij / Schelluinenstraat (27/05/08)

In een woning aan de Schelluinenstraat is maandagmiddag in een woning een hennepkwekerij ontdekt na een melding van wateroverlast.

In verschillende vertrekken werden totaal vijfhonderd planten aangetroffen. Naast de planten is de complete kweekinstallatie in beslag genomen en vernietigd. In het pand werd de stroom illegaal afgetapt. Er is niemand aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar.