Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam pakt criminaliteit structureel aan

B&W, Isolectra, Trigion en particuliere bedrijven slaan handen ineen

Capelle aan den IJssel, 27 mei 2008 De misdaadmeter van het Algemeen Dagblad laat volgens de officiële politiecijfers van 2007 zien dat er 20 % meer misdaden in het land plaatsvonden dan in 2006, een explosieve stijging. Rotterdam heeft dit de afgelopen maanden aan den lijve ondervonden; diverse ondernemers zijn slachtoffer geworden van een overval. Het bestuur van de stad neemt zijn verantwoordelijkheid en voert versneld enkele gesubsidieerde preventieve maatregelen door. Eén maatregel is het doorsturen van videobeelden naar een particuliere meldkamer ten tijde van een overval. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het door Isolectra en Trigion ontwikkelde videoverificatiesysteem TrigiView. De eerste ondernemers in Rotterdam zijn intussen voorzien van dit systeem.

De directe veiligheid in Rotterdam wordt sinds een aantal jaar door stadsmariniers bewaakt. De stadmariniers opereren onafhankelijk van gemeentediensten en andere instanties en rapporteren rechtstreeks aan burgemeester en wethouders. De misdaad in Rotterdam liet daardoor de afgelopen jaren een dalende trend zien, die nu echter doorbroken is. Andere middelen moeten daarom worden ingezet. Bij beveiliging van bijvoorbeeld winkels en bedrijventerreinen is camerabewaking niet meer weg te denken. De ontwikkeling van digitale beeldregistratie, IP-technologie en breedbandverbindingen heeft ervoor gezorgd dat beelden zo scherp zijn dat ze kunnen fungeren als bewijslast of als hulpmiddel bij opsporing.

TrigiView, de naam zegt het al, signaleert problemen. TrigiView is een totaaloplossing en bestaat uit een door Isolectra ontwikkelde TrigiView Controlbox en vier beveiligingscamera s met benodigdheden. De dienst die Trigion biedt is inclusief het actief bij de winkelier inkijken door de AlarmServiceCentrale (ASC) van Trigion in geval van een calamiteit. Installeren is gemakkelijk en plug&play. Het systeem meldt zich automatisch aan bij de AlarmServiceCentrale en is paraat. Met één druk op een onzichtbare alarmknop alarmeert een in nood verkerende winkelier automatisch de meldkamer van Trigion. Criminelen hanteren een hit and run aanpak, waardoor het lastiger is de zaken op te lossen. Met de invoer van meer camera s kan deze aanpak worden ingeperkt.

De misdaadmeter maakt inzichtelijk hoe het met de criminaliteit op buurtniveau is gesteld. Rotterdam wordt weer onveiliger, maar wat zeggen de cijfers over Amsterdam? Als je de misdaadmeter mag geloven is het in de hoofdstad nog erger gesteld. Vergelijk je Amsterdam met Rotterdam qua aantal overvallen, diefstallen uit bedrijf en winkeldiefstallen, dan komt Amsterdam er aanzienlijk slechter vanaf.

Delict

Amsterdam delicten
per 10.000 inwoners

Rotterdam delicten
per 10.000 inwoners

Overval

5.38

4.23

Diefstal uit bedrijf

42.97

28.94

Winkeldiefstal

63.32

46.72

Amsterdam heeft in navolging van Rotterdam ook stadsmariniers en ook hier kan men de directe veiligheid met behulp van TrigiView sterk verbeteren. Als typisch Rotterdams bedrijf met een sterke focus op innovatie zijn wij erg betrokken bij maatschappelijke vraagstukken die spelen in Nederland , zegt Collin Geelen, marketing manager bij Isolectra. De misdaad en met name het terugdringen van de sterke toename van het aantal overvallen is momenteel één van de aandachtspunten waar wij onze bijdrage aan willen leveren.

Over Isolectra
Isolectra levert innovatieve oplossingen die bijdragen aan comfort, veiligheid, zorg en communicatie voor de sectoren Care, Telecom, Building en Industrie. De onderneming is bijna 60 jaar oud, is een betrouwbare partner met kennis van markten en technologie en speelt in op de veranderende behoefte bij de klant. De producten, systemen en diensten zijn terug te vinden in onder andere telecominfrastructuren, gevangenissen, parkeergarages, kantoren, tunnels, luchthavens, woningen, energiecentrales, verzorgingstehuizen, fabrieken, machines en stations. Het bedrijf is onderdeel van de Technische Handelsgroep van TKH Group NV te Haaksbergen. TKH is een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solutions. Kijk voor meer informatie op www.isolectra.nl of www.tkh.nl.

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Margreet Poolman
020 421 0565
Margreet@l-dj.nl