Ingezonden persbericht


Emerson Network Power introduceert Energy Logic: een nieuwe aanpak voor energiebesparing in datacenters

Energy Logic brengt in kaart hoe IT-managers energie kunnen besparen, besparingen kunnen kwantificeren en inzicht krijgen in de ROI

Helmond, 27 mei 2008 Emerson Network Power introduceert Energy Logic, een stappenplan dat datacenterbeheerders, IT-managers, CIO s en facility-managers voorziet van een aanpak waarmee ze energie kunnen besparen.

Energy Logic is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en ontwerp, en helpt IT- en facility-managers om juiste en effectieve beslissingen te nemen voor wat betreft het optimaliseren van energieverbruik en het minimaliseren van kritische beperkingen van middelen energie, koeling en ruimte. En dit zonder compromissen te doen aan de beschikbaarheid of flexibiliteit van IT-systemen.

Emerson Energy Logic is gebaseerd op het cascade-effect . Bij dit principe kan een Watt die bespaard wordt op processorniveau, uiteindelijk 2,84 Watt aan totale besparing opleveren. Dit is mogelijk door de wisselwerking tussen het gebruik en het energieleveringscircuit. Als resultaat ziet de gebruiker met Energy Logic de gekwantificeerde besparingen en een schatting van wanneer de ROI van elke aanbevolen actie binnen het stappenplan behaald is.

Het volgen van de omschreven stappen kan leiden tot een besparing van 50 procent van het energieverbruik. Een voorbeeld: als in een door Emerson Network Power ontworpen datacenter van 465 m2 de aanbevolen strategieën worden uitgevoerd, levert dit een besparing van 585 kW van de oorspronkelijke 1.127 kW op. Ook komt er zo tweederde van de ruimte vrij, eenderde van de UPS-capaciteit en 40 procent van de koelingscapaciteit. Dit maakt eenvoudige uitbreiding van de capaciteit binnen hetzelfde datacenter mogelijk.

Toen we eerder dit jaar ons rapport uitbrachten, benadrukten we dat energiebesparing gerealiseerd kan worden met een juiste planning en implementatie van de effectieve technologieën die er tegenwoordig bestaan , zegt Andrew Fanara van het U.S. Environmental Protection Agency. We moedigen bedrijven als Emerson Network Power aan om hun expertise om energiegebruik in datacenters te verlagen met anderen te delen.

Energie-efficiëntie in datacenters is nog steeds een prioriteit die voortkomt uit de behoefte aan meer capaciteit. Uit de Data Center User s Group Survey (DCUG(R)), die werd gehouden in opdracht van Emerson in de herfst van 2007, blijkt dat 79 procent van de IT-professionals ervan overtuigd is dat energie-efficiëntie in datacenters belangrijk is. Echter, slechts 17 procent van de respondenten heeft hiervoor daadwerkelijk een strategie op schrift gesteld.

Onze klanten laten ons weten dat efficiëntie hoge prioriteit heeft. Tegelijkertijd is dit concept lastig meetbaar. We hebben geen cijfers om aan te refereren, we kunnen alleen spreken van energiebesparing. Met Emerson Energy Logic willen we IT- en datacentermanagers ondersteunen in het creëren van een duurzaam stappenplan om zo tastbare resultaten te behalen , zegt Stefano Mozzato, Marketing Manager EMEA Liebert Business Emerson Network Power.

De exacte stappen van het Energy Logic-plan zijn te vinden in de nieuwe white paper van Emerson Network Power: Energy Logic: Reducing Data Center Energy Consumption by Creating Savings That Cascade Across Systems . Deze white paper is te downloaden op www.eu.emersonnetworkpower.com.

Over Emerson Network PowerTM

Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van Business-Critical Continuity. De oplossingen zorgen voor continuïteit van grid tot chip in telecommunicatienetwerken, datacenters, gezondheidszorginstellingen en industriële omgevingen. Emerson Network Power biedt innovatieve oplossingen en expertise in AC/DC stroom- en precisiekoelingssystemen, geïntegreerde computer- en stroomvoorzieningen en racks, stroomswitching en -controle, monitoring en connectiviteit. Lokale servicetechnici zorgen voor de wereldwijde ondersteuning van de oplossingen. De Liebert-producten en -diensten voor stroom, precisiekoeling en monitoring van Emerson Network Power verbeteren het gebruik en beheer van datacentertechnologieën op basis van een grotere IT-systeembeschikbaarheid, flexibiliteit en efficiëntie.

Ingezonden persbericht