Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoofddorp, 27 mei 2008

Omron introduceert nieuw Xpectia vision-systeem

Omron Industrial Automation heeft onder de naam 'Xpectia' een nieuw vision-systeem op de markt gebracht. Het systeem is leverbaar met een breed gamma controllers met en zonder touchscreen en is geschikt voor maximaal vier camera's. Omdat het systeem geschikt is voor zowel 2D- als 3D-inspectie en vele kleuren kent, kan het systeem - net als het menselijk oog - objecten met alle mogelijk afmetingen en kleuren herkennen.

Het Xpectia vision-systeem is uitgerust met compacte en snelle (80 fps) twee megapixel UXGA-camera's (kleur/monochroom), waarmee zowel grote als kleine objecten goed geïnspecteerd kunnen worden. Dankzij de hoge resolutie kunnen grote en kleine details tegelijkertijd worden geïnspecteerd en kunnen ook kleine defecten in grote objecten worden gedetecteerd. De intelligente camera's bieden de flexibiliteit om grootte en belichting te veranderen door automatische zoom, belichting, focus en diafragma.

Xpectia verwerkt alle 256 variaties van RGB-kleuren, waardoor het systeem zonder filters of kleurregistraties meer dan 16 miljoen kleuren waarneemt en dus zelfs minieme kleurvariaties herkent. De juiste positie van gekleurde objecten, kleine kleurveranderingen door defecten en gedrukte beelden zijn met het systeem goed waar te nemen. Daardoor zijn stabiele metingen mogelijk onder zelfs moeilijke omstandigheden. Inspecties van oppervlakten die normaal verschillende kleurfilters vereisen; bij weinig of slecht licht; op glanzende objecten of bij een laag contrast tussen het object en de achtergrond vormen geen probleem.

Xpectia combineert een geavanceerde 3D-verwerkingstechnologie met een eenvoudige kalibratie, waardoor het mogelijk is op afstanden tot 2 meter 3D-beelden te maken. Daardoor kunnen objecten met complexe vormen, die niet horizontaal kunnen worden neergelegd, eenvoudig worden gemeten met berekeningen op basis het stereovisie-principe. Bovendien kunnen gemakkelijk 2D- en 3D-inspecties tegelijkertijd worden uitgevoerd.

Het Xpectia vision-systeem is erg gebruiksvriendelijk. Installatie en onderhoud zijn erg eenvoudig; de camera-instelling is automatisch en er worden geen kleurfilters gebruikt, waardoor de objecten met één tool kunnen worden geïnspecteerd. Het systeem is voorzien van een praktisch touchscreen en automatische functies waarmee de verschillende vision-taken snel en gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd. Het systeem is aanpasbaar, open en programmeerbaar, waardoor er gemakkelijk reeksen en beslissingsbomen voor inspecties kunnen worden gedefinieerd. De Ethernet communicatie tussen pc en PLC gaat via TCP/IP of EthernetIP.


---



Ingezonden persbericht