Socialistische Partij Rotterdam

Bezoekers Dunya enthousiast over 'Gaza Zusterstad'

27-05-2008 * Op het Dunya-festival op zondag 25 mei zetten honderden festivalbezoekers hun handtekening om Gaza zusterstad van Rotterdam te maken. De SP trapte die actie deze week af, en wil dat op die manier de gemeente Rotterdam én de Rotterdammers zelf de Palestijnen kunnen helpen bij het werken aan een betere toekomst.

Rotterdam heeft een vriendschappelijke band met veel grote en kleine steden in de wereld, waarmee informatie en hulp wordt uitgewisseld. De SP wil Gaza, de kuststrook tussen Egypte en Israël, nu ook aan dat lijstje toevoegen. De gemeentelijke diensten van Rotterdam kunnen dan ondersteunen bij de aanleg van de haven en infrastructuur, bij het opbouwen van medische en andere voorzieningen. Met concrete hulpacties kan de gemeente zorgen dat ook de Rotterdammers zelf de bevolking van Gaza kunnen helpen.

Op de petitie werd zondag vrijwel uitsluitend positief gereageerd. Dit najaar biedt de SP de handtekeningen aan het gemeentebestuur aan en tot die tijd worden Rotterdammers bij allerlei gelegenheden gevraagd hun steun aan het initiatief te betuigen. Ook via deze website kunnen Rotterdammers tekenen om Rotterdam zusterstad van Gaza te maken.