Ingezonden persbericht


DHV en ESRI tekenen strategisch partnership



27-05-2008

Advies- en ingenieursbureau DHV en geografisch informatiespecialist ESRI Nederland hebben vandaag een strategisch business partnership bekrachtigd. DHV gaat het ArcGIS platform gebruiken in haar adviestrajecten en bij beantwoording van ruimte- en mobiliteitsvraagstukken.

Met de combinatie van DHV en ESRI Nederland wordt de ambitie verwezenlijkt om de positie van beide organisaties verder te ontwikkelen binnen hun gezamenlijke doelmarkten. Ruimtelijke ordening, water, transport en mobiliteit zijn hier voorbeelden van.

Bujar Nushi, Business Developer GIS bij DHV: "Dit betekent een aanzienlijke stap in onze gezamenlijke product- en dienstontwikkeling. Door een combinatie van expertise en slimme softwarematige oplossingen is dit partnership van grote waarde. Om internationaal gezien een leidende rol te spelen in de inrichting, het beheer en management van de openbare ruimte is geografische informatie van ongekend belang."

Bert Ramackers, partnermanager van ESRI Nederland: "Deze overeenkomst biedt voor ons een mogelijkheid om onze GIS-expertise te vertalen naar praktische diensten en producten. Deze alliantie is voor ons de bevestiging dat het ESRI-platform buiten het klassieke kadastrale werkveld inzetbaar is."

Meer informatie
DHV
Mirjam C.H. Soeterbroek
Manager Corporate Communications
(033) 468 20 15

ESRI Nederland
Carly O'Neill
(010) 217 07 00